Lockdown: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων – Τι εισηγήθηκε η επιτροπή

Εκτός απροόπτου η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα σαββατοκύριακα επανέρχεται στις 21:00 το βράδυ ενώ από Δευτέρα αναμένεται άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής

Ιδιαίτερα κρίσιμη για την επόμενη μέρα ήταν η σημερινή πολύωρη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων με στόχο την επίτευξη της κατάλληλης ισορροπίας ανάμεσα στα μέτρα προστασίας και της αποσυμπίεσης της κοινωνίας η οποία έχει εμφανώς κουραστεί από τα επανειλημμένα lockdown.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκαν την επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 21:00 το βράδυ, με ισχύ από αύριο Σάββατο.

Παράλληλα, προτάθηκε το άνοιγμα των πάρκων και των αρχαιολογικών χώρων ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού σε κλειστούς χώρους αλλά και να καταστεί ευκολότερη η τήρηση των λοιπών μέτρων προστασίας.

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται ότι έδωσαν το πράσινο φως για το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής αποκλειστικά με ραντεβού από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, ενώ δεν υπάρχει προς το παρόν πρόβλεψη για άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Τέλος, ως προς τις μετακινήσεις, η πρόταση των λοιμωξιολόγων περιλαμβάνει τη χρήση του κωδικού “6” μόνο για μετακίνηση εντός δήμου και όχι με τον περιορισμό των 2 χιλιομέτρων που ισχύει μέχρι στιγμής. 

Οι τελικές αποφάσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα στις 18:30 στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης, παρουσία του συνεργάτη του πρωθυπουργού, Άκη Σκέρτσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ