8 Gourmet Εστιατόρια για ένα “γαστρονομικό ταξίδι”… από το σπίτι!

Mέσα από πλατφόρμες όπως η Wolt και το efood, το κοινό μπορεί να απολαμβάνει τα αγαπημένα του πιάτα ακόμα και στην καραντίνα.

Δίχως αμφιβολία, τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας έχουν “κρατήσει” τον κόσμο μακριά από εστιατόρια και καφέ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι οι λάτρεις του φαγητού, που συνήθιζαν να δοκιμάζουν διαφορετικές κουζίνες και αλλιώτικες γεύσεις, μπορούν να συνεχίσουν αυτό το “γαστρονομικό ταξίδι”, ακόμα και μέσα από το σπίτι τους! Κι αυτό ,γιατί, μέσω πλατφορμών όπως η Wolt ή το efood, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πιάτα από μια σειρά gourmet εστιατορίων, τα οποία πλέον πραγματοποιούν παράδοση φαγητού κατ’ οίκον. Οι επιλογές αυτές είναι οι εξής:

PS: Luncheon (Wolt)

Πρόκειται για ένα από τα εστιατόρια του σεφ ,Σωτήρη Κοντιζά, στο οποίο μπορεί κανείς να γευτεί χειροποίητα noodles, καπνιστά κοτόπουλα, ιαπωνικό κάρυ, καυτερές φτερούγες, καθώς και μία γκάμα από γλυκά, όπως το cheesecake φτιαγμένο με χειροποίητο τυρί. Ακόμη, το εστιατόριο διαθέτει σπάνια κρασιά, για να συνοδεύσει κάνεις στο φαγητό του.

Cokoo by cookoovaya (Wolt)

Το συγκεκριμένο εστιατόριο καλύπτει στο έπακρον τους λάτρεις του ψαριού, αφού διαθέτει ποικιλία πιάτων, όπως χταποδάκι στα κάρβουνα, burger τόνου αλλά και ceviche από φρέσκο ψάρι. Βέβαια, το μενού “φημίζεται” και για τις πίτες αλλά και τα κρεατικά του ( π.χ μοσχαρίσια μάγουλα).

Fine Mess (efood)

Οι συχνοί επισκέπτες του γνωστού εστιατορίου στο Κολωνάκι, μπορούν πλέον να γευτούν τα αγαπημένα τους πιάτα και στο σπίτι. Το μενού είναι πλούσιο σε πιάτα κρεατικών, όπως σιγοκαπνισμένο χοιρινό με καψαλισμενο brie, αλλά περιέχει πολλές gourmet επιλογές, με βασικό υλικό το ψωμί μπριος.

Yoleni’ s (efood , Wolt)

Το εστιατόριο αυτό διαθέτει ένα συνδυασμό gourmet και παραδοσιακών γεύσεων. Το κοινό ,μεταξύ των άλλων, μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε παραδοσιακές πίτες, πίτσες, αυγά, gourmet σάντουιτς καθώς και εκλεκτά κρασιά.

Sushi Lunchi (efood, Wolt)

Το Ιαπωνικό εστιατόριο ,Sushi Lunchi, μπορεί να ικανοποιήσει τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας, μέσα από αρκετές επιλογές σε sushi, αλλά και πιάτα όπως το Unagi don με χέλι, αλλά και το Mame don με λαβράκι.

Pranzo a project by Ovio (Wolt)

Το γνωστό εστιατόριο του σεφ ,Πάνου Ιωαννίδη, πραγματοποιεί παράδοση φαγητού στο σπίτι, ώστε όλοι όσοι αγαπούν την ιταλική κουζίνα, να μπορούν πλέον να επιλέξουν πιάτα με φρέσκα νιόκι, λαζάνια, πίτσες με διάφορα υλικά, καθώς και ιταλικά γλυκά.

La suit restaurant (Wolt, efood)

Μέσω της Wolt και του efood, μπορεί κανείς να παραγγείλει φαγητό και από το  εστιατόριο του ξενοδοχείου George Lycabettus  . Οι επιλογές σε σαλάτες, αυγά αλλά και ζυμαρικά είναι αρκετές, η καθεμία με τη δική της εκδοχή.

Spitjack (Wolt, efood)

Πρόκειται για ένα εστιατόριο με βάση τα πιάτα κρεατικών, αλλά και πολλές παραλλαγές. Η ψητή πάπια , η porchetta αλλά και οι πατατοσαλάτες ,είναι κάποια από τα φαγητά που προσφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ