Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της αγοράς στις 16 Μαρτίου- Τι δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη

Αισιόδοξες “παρουσιάζονται” οι εκτιμήσεις για το φετινό Πάσχα

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο Mega, προανήγγειλε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναλειτουργήσει η αγορά στις 16 Μαρτίου. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί επιπρόσθετη επιβάρυνση της οικονομίας, με συνεχόμενες παρατάσεις των μέτρων.

Σχετικά με την οικονομική στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων, ο Σκυλακάκης επισήμανε πως «το διαθέσιμο ποσό είναι πεπερασμένο και με αυτό θα πορευτούμε».

“Ελπίδα” ότι οι επιχειρήσεις θα επανέλθουν σταδιακά σε κανονικά επίπεδα

Αναφερόμενος στα ενοίκια των επιχειρήσεων , ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες εξομάλυνσης και δήλωσε ότι ελπίζει να μην χρειαστούν επιπλέον μέτρα στήριξης πέρα αυτών που έχουν εξαγγελθεί. «Υπάρχει σχέδιο αλλά δεν είναι ειλημμένη απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Ο Σκυλακάκης υπογράμμισε πως είναι θετική η εικόνα των δραστηριοτήτων που λειτουργούν και ο Ιανουάριος παρουσιάζει βελτίωση, από πλευράς εσόδων. «Συνεπώς υπάρχει μια πιθανότητα ανάκαμψης της οικονομίας αρκετά δυναμική» δήλωσε.

Τέλος, ο υφυπουργός ανέφερε πως βρίσκεται “στα σκαριά” ένα καινούριο εργαλείο της ΑΑΔΕ, με το οποίο θα μπορεί κανείς να σκανάρει μια απόδειξη και να πηγαίνει αυτόματα στην εφορία.

Στέλιος Πέτσας: Εκτιμάμε πως μέσα Μαρτίου θα μπορέσει να ανοίξει η αγορά

Την ίδια στιγμή ,ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την εκτίμηση του ότι είναι εφικτό να ανοίξει η αγορά στα μέσα Μαρτίου, ενώ ,τόνισε, πως το φέτος θα έχουμε ένα καλύτερο Πάσχα, συγκριτικά με πέρυσι. 

 «Είμαστε κοντά στο τέλος ενός πρωτοφανούς δράματος. Νομίζω ότι αν προχωρήσουμε όπως είναι το πρόγραμμά μας για τους εμβολιασμούς, οι οποίοι επιταχύνονται πολύ από τις 15 Μαρτίου και μετά και ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας μαζικών εμβολιασμών, το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο. Το πόσο κανονικό θα είναι, θα το δούμε στην πορεία, αλλά σίγουρα δε θα έχει καμία σχέση με την κλειστή κατάσταση που βιώσαμε πέρυσι» δήλωσε ο Πέτσας.

Κάνοντας λόγο για τις προθέσεις του πρωθυπουργού, ως προς το άνοιγμα της αγοράς, σημείωσε πως επιθυμεί την επαναλειτουργία της , με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Ακόμα και τώρα βλέπουμε μια πολύ υψηλή κίνηση, ενώ η αγορά είναι κλειστή. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για να μπορέσουμε να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο για να ανοίξει η αγορά. Πιστεύω ότι οι επόμενες 10 μέρες δεδομένου ότι αρκετές περιοχές πλέον έχουν αρκετά κρούσματα θα δημιουργήσουν ένα κλίμα που θα είναι αντίθετο στον εφησυχασμό που είδαμε το προηγούμενο διάστημα και θα μαζευτούν τα κρούσματα. Άρα τα μέσα Μαρτίου είναι ένα χρονικό ορόσημο πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το χάσουμε. Εκτιμάμε πως μέσα Μαρτίου θα μπορέσει να ανοίξει η αγορά», επισήμανε ο Πέτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ