Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – Ένα βήμα πριν το σκληρό lockdown η Αττική

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη 13:30 το μεσημέρι

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη 13:30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πίεσης που δημιουργήθηκε στο σύστημα υγείας και τις εισηγήσεις των ειδικών η Αττική βρίσκεται πολύ κοντά σε καθολικό lockdown

Ο Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο Mega ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε μεγάλη πίεση. Επιδημιολογική, αλλά και πίεση στο Σύστημα Υγείας. Υπάρχει πρόβλημα σε μεγάλες αστικές περιοχές. Ελαττώνεται η διαθεσιμότητα στις ΜΕΘ. Η αύξηση της κάλυψης δημιουργεί προβλήματα. Όλα αυτά δημιουργούν ένα μείγμα δύσκολο στη διαχείριση» επισήμανε.

«Ας κρατήσουμε τα βασικά μέτρα προστασίας, αλλιώς είναι πιθανόν να χρειαστούν και περαιτέρω μέτρα, ακόμα και lockdown. Αυτά πρέπει να αποφύγουμε» ,πρόσθεσε.

Στο ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στο ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας. Αν χρειαστεί, μέσα στη βδομάδα θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα. Γεωγραφικά, εστιάζουμε στην Αττική».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι το ολικό lockdown δεν έχει γίνει για ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους, όμως εξετάζεται πάντα ως τελικό μέτρο. «Θα προτιμήσουμε ένα lockdown από το να δούμε έναν τεράστιο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ