Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Πρέπει να δράσουμε άμεσα ως προς την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων του ιού

Ο καθηγητής πρότεινε αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα

Την ανησυχία του για το ζήτημα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Λέω ότι θα πρέπει να δράσουμε τώρα», ανάφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, πρότεινε αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα. «Δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι, στη Θεσσαλονίκη, εκτός από τα κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης του ιού, την περασμένη Κυριακή ανιχνεύθηκε και στέλεχος της νοτιο-αφρικάνικης μετάλλαξης .”

“Κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά”

«Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου», πρόσθεσε ο Σαρηγιάννης και τόνισε πως στην παρούσα φάση «κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά».

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα», δήλωσε ο καθηγητής αναφερόμενος στο αντίκτυπο που είχε η επαναλειτουργία ορισμένων δραστηριοτήτων τις προηγούμενες μέρες.

Τέλος, ο καθηγητής επισήμανε ότι,  από τα μέσα του Φεβρουαρίου και μετά, θα υπάρξουν διαφορές στα στοιχεία της επιδημιολογικής εικόνας , λόγω της μεγάλης διασποράς των μεταλλάξεων.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ