Η Public προσφέρει τα έργα του Τζορτζ Όργουελ σε νέες μοναδικές εκδόσεις

«Η φάρμα των ζώων», «1984» και «Οι απόκληροι του Παρισιού και του Λονδίνου» οι τρεις τίτλοι προστίθενται στη σειρά Modern Classics της Public Βιβλιοθήκης

474

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το θάνατο του Τζορτζ Όργουελ, η σειρά Modern Classics της Public Βιβλιοθήκης προσφέρει τα έργα του εμβληματικού Άγγλου λογοτέχνη σε καινούριες και αναθεωρημένες εκδόσεις.

Πιστή στο όραμά της για την ικανοποίηση των αναγκών του σύγχρονου αναγνώστη και με σεβασμό στα πρωτότυπα κείμενα, η Public Βιβλιοθήκη επανεκδίδει τα τρία σπουδαιότερα βιβλία του σπουδαίου συγγραφέα.

Το διαχρονικό αριστούργημα «Η Φάρμα των Ζώων» (μετάφραση Θάνος Καραγιαννόπουλος), είναι διαθέσιμο σε μια ιδιαίτερα φροντισμένη έκδοση με την αριστουργηματική εικονογράφηση του Ralph Steadman. Σε αυτό το διαχρονικό έργο, ο συγγραφέας συνδυάζει δύο μεγάλα πάθη του: το ενδιαφέρον του για το ζωικό βασίλειο και την καυστική πολιτική ματιά του. Το βιβλίο είναι ένα αλληγορικό παραμύθι με ζώα, βασισμένο αποκλειστικά στα επαναλαμβανόμενα λάθη της ανθρώπινης κοινωνίας. Η εικονογράφηση του Ralph Steadman, παλαιού στενού συνεργάτη του Hunter S. Thompson και υπεύθυνου για αμέτρητα εξώφυλλα δίσκων, από Miles Davis μέχρι Slash, είναι αυτή που κάνει τη συγκεκριμένη έκδοση να ξεχωρίζει.

To «1984» (μετάφραση Πάνος Τομαράς) κυκλοφορεί σε μια συλλεκτική έκδοση με εξώφυλλο από δερματίνη. Με έτος κυκλοφορίας το 1950, το magnum opus του Όργουελ περιγράφει ένα μέλλον oπου οι ατομικές ελευθερίες και οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης απέχουν πολύ από τους βασικούς κανόνες της Δημοκρατίας, πλην όμως παράλληλα δεν αμφισβητούνται σχεδόν από κανέναν. Η επιρροή του έργου στη σύγχρονη κουλτούρα θα απαιτούσε από μόνη της ένα ολόκληρο βιβλίο για να αναπτυχθει.

«Οι απόκληροι του Παρισιού και του Λονδίνου» (μετάφραση Πάνος Τομαράς) είναι ένα λιγότερο γνωστό αλλά εξαιρετικά σπουδαίο βιβλίο, μία non fiction καταγραφή της ζωής του την τετραετία 1928-1932, πάντοτε μέσα από το πρίσμα αυτών που η ζωή αφήνει στο περιθώριο, των άτυχων, των άπορων, αυτών που καλούνται να βρουν νόημα σε μία ζωή γεμάτη στερήσεις, μικρές χαρές και πολλές λύπες. Μπορεί στο πέρασμα του χρόνου το βιβλίο να μην απέκτησε το εκτόπισμα των πιο γνωστών έργων του Όργουελ, όμως έχει επηρεάσει πλήθος συγγραφέων που υιοθέτησαν την αυτοβιογραφική γραφή, με πιο τρανταχτό παράδειγμα τον Charles Bukowski.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα βιβλιοπωλεία Public διατίθενται και δύο συλλεκτικά σημειωματάρια με εξώφυλλα και εσωτερική εικονογράφηση που φέρουν τη υπογραφή του Ralph Steadman τα οποία έχουν τυπωθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Περισσότερα για τα τρία συγκεκριμένα βιβλία μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Για να δείτε όλα τα βιβλία της Public Βιβλιοθήκης, στις κατηγορίες Noir, Classics, Modern Classics μπορείτε να επισκεφθείτε το public.gr ή οποιοδήποτε κατάστημα Public.