Ελλάκτωρ: «Αλλαγή σελίδας» με νέα διοίκηση

Στην σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση υπερψήφιστηκε από τους μετόχους η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου που είχε προτείνει η Reggeborgh Invest. Νέος Διευθ. Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Άρης Ξενόφος και πρόεδρος ο Γιώργος Μυλωνογιάννης.

Σε νέα εποχή περνά από σήμερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της χώρας, Ελλάκτωρ, καθώς στην έκτακτη Γενική Συνέλευση οι πλειοψηφία των μετόχων αποφάσισε να υπερψηφίσει την πρόταση της Reggeborgh Invest για την αλλαγή διοίκησης και την επιλογή νέου πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, το 61,27% των μετόχων που συμμετείχαν στην συνεδρίαση υπερψήφισε την πρόταση της Reggeborgh Invest για νέο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το 38,72% καταψήφισε την πρόταση και 0,01% απείχε ή ψήφισε λευκό. Στην θέση του Προέδρου εκλέχθηκε ο Γιώργος Μυλωνογιάννης, στη θέση του Διευθύνοντος συμβούλου ο (πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ) Άρης Ξενόφος και ως μη εκτελεστικά μέλη ο μηχανολόγος μηχανικός Δημήτρης Κονδύλης, ο πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Ταμπούρος και η (νυν πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας) Αθηνά Χατζηπέτρου.

Πέραν της αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης του ομίλου, η νέα διοίκηση αναμένεται να δώσει έμφαση σε βασικούς τομείς, όπως οι κατασκευές και η ενέργεια, ενώ όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης θα εξετασθεί εκ νέου και το ζήτημα της αύξηση μετοχικού κεφαλαίου  της εισηγμένης εταιρείας.

Ακύρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Νωρίτερα, είχαν απορριφθεί κατά πλειοψηφία τα δυο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Ελλάκτωρ, που αφορούσαν στην μείωση μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων και στην νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βάσει πρότασης του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου.

Με  ποσοστό 88,37% καταψηφίστηκε η πρόταση για την μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 212.129.282,97 ευρώ (με μείωση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών της από 1,03 ευρώ σε 0,04 ευρώ ανά μετοχή) προς ισόποσο συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων ενώ υπερ ψήφισε το 11,03% και  λευκό ή αποχή το 0,6%.  Στην συνέχεια  καταψηφίστηκε η πρόταση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50,4 εκατ. ευρώ με ποσοστό 88,41% . 

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας συμμετείχαν, αυτοπροσώπως ή μέσω αντιπροσώπων, μέτοχοι που αντιπροσώπευαν συνολικά το 76,879% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ