Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Αυξητική η τάση κρουσμάτων κορωνοϊού , όπως τον Οκτώβριο

Στην σημερινή επιδημιολογική εικόνα της χώρας αναφέρθηκε ο καθηγητής

Την έντονη ανησυχία του για τις μεταλλάξεις του ιού και τον αυξημένο ρυθμό μετάδοσης εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ,  Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε , αυτή τη στιγμή ο δείκτης θετικότητας “αγγίζει” κατά προσέγγιση το  2,1.

Σύμφωνα με τον  Σαρηγιάνννη, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σχετικά ελεγχόμενος και δεν υπάρχει υπερβολική αύξηση . Τόνισε , πως αυτή η μικρή αύξηση στα κρούσματα οφείλεται στο άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων κι όχι τόσο στις μεταλλάξεις του ιού. Ο καθηγητής παρομοίασε την σημερινή  αυξητική πορεία  της επιδημίας  με την αντίστοιχη της δεύτερης εβδομάδας του Οκτωβρίου, ενώ δεν απέκλεισε  το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown.

Αναφερόμενος στο ζήτημα , Γυμνασίων – Λυκείων επισήμανε πως θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν, ωστόσο είναι αναγκαίο να πραγματοποιούνται τεστ ανίχνευσης.   «Είναι σημαντικό να μπορούμε να ανιχνεύσουμε τη βρετανική μετάλλαξη», δήλωσε , προσθέτοντας ότι θα είναι πιθανό να δημιουργηθεί ξανά πρόβλημα  στις ΜΕΘ και οι  διασωληνωμένοι να ξεπεράσουν τους 500.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ