Προσεχώς στη χώρα πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων

Το μέτρο αυτό προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρόγραμμα με πόρους του ΕΣΠΑ, για τη στήριξη  των επιχειρήσεων που παραμένουν σε αναστολή κι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ANT1. Ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν κι οι επίσημες ανακοινώσεις.

Στις πληροφορίες που διαδίδονται για μαζικό κλείσιμο επιχειρήσεων , ο  υπουργός απάντησε  ότι «τα στοιχεία του ΓΕΜΗ δεν επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει «κύμα λουκέτων» στην αγορά», ενώ τόνισε  τη διαρκή οικονομική στήριξη του κράτους όλο αυτό το διάστημα . Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε , «πρώτη φορά η Εφορία βάζει λεφτά στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων», Ακόμη, δήλωσε πως  ενδέχεται  να υπάρξει και έβδομος κύκλος στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Παράλληλα,  τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα λάβει έγκριση η απόφαση  για επιδότηση τόκων για ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια που αφορούν  το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ για το επόμενο 9μήνο θα επιδοτηθεί μέρος των τοκοχρεολυσίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καλύπτοντας έτσι μέρος των οφειλών από τις επιχειρήσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ