ΗΠΑ: Το FBI είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ευθύνες στην κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου καταλογίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, δημοσίευμα της οποίας υποστηρίζει πως οι αρχές είχαν γνώση το όσων έμελλαν να λάβουν χώρα στο Καπιτώλιο την προηγούμενη εβδομάδα

Τα γραφεία του FBI στη Βιρτζίνια με εσωτερικό υπόμνημά τους, μία ημέρα προτού οι υποστηρικτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισβάλουν στο Καπιτώλιο, προειδοποιούσαν ότι «εξτρεμιστές» σχεδιάζαν να πάνε στην Ουάσινγκτον και μιλούσαν για «πόλεμο», γράφει η εφημερίδα Washington Post.

Σε μια διαδικτυακή συζήτηση, έγιναν συγκεκριμένες εκκλήσεις για βιαιοπραγίες όπως: «Να είστε έτοιμοι να πολεμήσετε. Το Κογκρέσο χρειάζεται ν’ ακούσει τζάμια να σπάνε, πόρτες να τις κλοτσάνε και να χυθεί το αίμα των σκλάβων-στρατιωτών τους του BLM και των Pantifa» αναφέρεται στο έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα.

Το ακρωνύμιο BLM αναφέρεται στο κίνημα Black Lives Matter ενώ η λέξη Pantifa είναι ένας υποτιμητικός, υβριστικός όρος για τα μέλη του κινήματος Antifa.

«Γίνετε βίαιοι. Σταματήστε να το αποκαλείται πορεία ή συλλαλητήριο ή διαμαρτυρία. Πηγαίνετε εκεί έτοιμοι για πόλεμο. Θα πάρουμε τον πρόεδρό μας ή θα πεθάνουμε. Τίποτα άλλο δεν θα επιτύχει αυτόν τον στόχο», συνεχίζει το κείμενο.