Σαν βγεις στον πηγαιμό για την απαξία…

Τελικά, όταν σκάβεις τον λάκκο κάποιου, πιο συχνά πέφτεις μέσα!

Από την… ανάποδη αποδείχτηκε εν τοις πράγμασι πως είχε «διαβάσει» τις εξελίξεις ο “Γκρούεζας”, ο οποίος εκεί που σιδέρωνε ακόμη πιο «φανταχτερό» κοστούμι, βρέθηκε με τις βαλίτσες του στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής για το εξαιρετικά πολύωρο ταξίδι της επιστροφής. Τουλάχιστον θα είχε τον απαιτούμενο χρόνο να σκεφτεί κανα-δυο ρήσεις του θυμόσοφου λαού μας, της λογικής «Από τα πολλά στα λίγα»  και «από τα ανώγεια στα κατώγια».

Εδώ και αρκετό καιρό ο “Γκρούεζας” θεωρούσε πως τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους, στο τέλος του οποίου ο “Αστυνόμος” θα τραβούσε… καρφί για την (κοντο-παραλιακή) οικία του. Κάτι οι διαρροές δεξιά-αριστερά, κάτι μια (λογική στα πλαίσια της λογικής) δυσφορία, κάτι τα… παπαγαλάκια, είχε πιστέψει πως “the time is now”. Μάλιστα, υπό αυτό το πρίσμα είχε επιλέξει να βγει δυναμικά στην επιφάνεια, ξεπερνώντας τις περιορισμένης εμβέλειας και με έντονη εσάνς τοπικισμού μικροπολιτικές κινήσεις, επιχειρώντας να… παίξει μπάλα στα «σαλόνια». Κίνηση, που τράβηξε τα βλέμματα ορισμένων που δεν έπρεπε και η ελπίδα έμεινε… ορφανή.

Βλέπετε, ο “Αστυνόμος” κινητοποιήθηκε πρωτίστως, ο οποίος με την σειρά του «βάρεσε» τις καμπάνες που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν οι ανάλογες αντιδράσεις. Ξέρετε, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις που κάποιος πετάξει ένα βότσαλο σε μια λίμνη και αυτό γεννήσει αντανακλαστικά ομόκεντρους κύκλους. Βέβαια, στην περίπτωση του “Γκρούεζα”, οι τελευταίοι έφτασαν εκτός των συνόρων.

Την ίδια στιγμή, κάποιες ευαίσθητες «κεραίες» σε καίριο πόστο ανίχνευσαν μια παράλληλη, έντονα προσωποκεντρική διαδικασία αυτοπροβολής εις βάρος των σκοπών της υπηρεσίας –καλά, του υπουργείου- όπου υπηρετούσε και που θεωρήθηκε ως παράταιρη για το κοινό πνεύμα προσέγγισης και προόδου του κυβερνητικού έργου. Τόσο αυτάρεσκη, που είχε ως σημείο εκκίνησης το (εντελώς) προσωπικό του e-mail!

Α, και μια χρηστική συμβουλή προς ναυτιλομένους: Καλό θα ήταν να απλώνετε τα πόδια σας μέχρι εκεί που φτάνει το σχετικό πάπλωμα. Αλλιώς, κινδυνεύετε να «πουντιάσετε». Για τα καλά…    

Μάλιστα, η ζημιά για τον “Γκρούεζα” κινείται σε πολλαπλά επίπεδα, καθώς πέρα από την θεμιτή φιλοδοξία και την γλυκιά «παραζάλη» που προκαλεί η εξουσία στους αμαθείς, δεν θα μπορεί -πλέον- να πουλήσει και (φαινομενική) εκδούλευση στο ακροατήριό του, το οποίο ενίοτε έπειθε για τους κοπιώδεις αγώνες και μάχες που δίνει για την προάσπιση των συμφερόντων τους στα (πολυθρύλητα) κέντρα λήψης αποφάσεων. Βέβαια, το γεγονός ότι στην περίπτωσή του φαντάζει σαν να εκπροσωπεί κάποιος την Dream Time με όρους ψιλικατζή και παίκτη της Γ’ ΕΣΚΑΝΑ, μάλλον δεν το σκέφτηκε, έτσι;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ