Εύα Καϊλή: “Στην Ευρώπη αλλάζουμε το επιχειρηματικό μοντέλο, παρά την όποια αντίσταση υπάρχει από τα παλιά”

Η κ. Καϊλή στον χαιρετισμό της από το βήμα του 3rd Athens Investment Forum, μετέφερε το κλίμα που υπάρχει αυτή την κρίσιμη περίοδο στην Ευρώπη

Για τη στρατηγική μετάβαση της Ευρώπης στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της πράσινης ανάπτυξης, αναφέρθηκε η Ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής για το μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας Εύα Καϊλή, κατά τη διάρκεια του 3rd Athens Investment Forum,  υπογραμμίζοντας ότι οι δύο αυτοί παράγοντες, αποτελούν το πρίσμα μέσω του οποίου θα αναπτύσσονται εφεξής όλες οι νέες επενδύσεις.

Η κ. Καϊλή στον χαιρετισμό της από το βήμα του 3rd Athens Investment Forum, μετέφερε το κλίμα που υπάρχει αυτή την κρίσιμη περίοδο στην Ευρώπη, ενόψει και των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα για τον προϋπολογισμό σε μία τόσο σημαντική κοινωνικοοικονομική συγκυρία για την Ε.Ε, τονίζοντας την αναγκαιότητα «να κάνουμε ένα άλμα μπροστά στη νέα κανονικότητα» σε ενωτική διάθεση με όλα τα κράτη μέλη, αναφέροντας και σχετική φράση της Καγκελαρίου Μέρκελ, σύμφωνα με την οποία «μόνη η Γερμανία δεν μπορεί».

Η πρόεδρος της Επιτροπής για το μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, αναφέρθηκε στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρώπης, τα οποία ανοίγουν νέους δρόμους σε επενδύσεις που έχουν στην αιχμή τους την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με κύριους πυλώνες τις Υποδομές, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της βιομηχανίας.

Υπογράμμισε επ’ αυτού, ότι στην Ευρώπη «αλλάζουμε το επιχειρηματικό μοντέλο» παρά «την όποια αντίσταση υπάρχει από τα παλιά οικονομικά μοντέλα» και είναι η στιγμή «να ξεπεράσουμε εμπόδια ρυθμιστικά, να προχωρήσουμε σε νέα σωστή διακυβέρνηση και νέες αξίες». Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), η οποία «θα καταφέρει να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που εργαζόμαστε και παράγουμε σαν κοινωνίες».

Τέλος ανέφερε, ότι ως χώρα, χρειαζόμαστε να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερο χώρο στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και πρόσθεσε, ότι «η Ελλάδα είναι σήμερα στη συζήτηση ως θετικό παράδειγμα στην Ευρώπη και είναι έτοιμη να κάνει ένα άλμα μπροστά».

Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ