Χαράλαμπος Γώγος: Ας μην χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν

“Υπάρχει μία μικρή αλλά δειλή βελτίωση, υπάρχουν όμως δεκάδες χιλιάδες ενεργά κρούσματα”.

Επιφυλακτικοί εξακολουθούν να παραμένουν οι επιστήμονες για τις συγκέντρωση έως και εννέα ατόμων στα εορταστικά ρεβεγιόν.

Μιλώντας στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” του Open TV, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος επισήμανε ότι οι γιορτές θα πρέπει να είναι τελείως οικογενειακές και υπενθύμισε ότι ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει να φοράμε μάσκα ακόμα και σε αυτές τις συγκεντρώσεις.

“Ας μην χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν. Δεν πρέπει να υπάρχει γενικώς συσσώρευση κόσμου. Στους κλειστούς χώρους είναι πρόβλημα η συσσώρευση. Σε ένα κλειστό χώρο, ακόμη και ένας θετικός και με μάσκα θα το μεταδώσει. Είναι υπερμεταδότης”. Πάντως ο κ. Γώγος έδωσε μία ελπίδα για το άμεσο μέλλον λέγοντας ότι “Πρέπει να συνεχιστούν οι θυσίες. Πραγματικά υπολογίζουμε ότι θα είναι για 1-2 μήνες”, επισήμανε.

Και αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα τόνισε: “υπάρχει μία μικρή αλλά δειλή βελτίωση, υπάρχουν όμως δεκάδες χιλιάδες ενεργά κρούσματα”.

Για τα σχολεία ο καθηγητής επισήμανε πως είναι πιθανό να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία αν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου υπάρχουν καλύτεροι δείκτες.

“Είμαστε επιφυλακτικοί. Μετά θα σκεφτούμε για γυμνάσια και λύκεια”, εξήγησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ