ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Διανομή μετοχών σε στελέχη που συνδράμουν στην μεγέθυνση του Ομίλου

Οι μετοχές θα διατεθούν με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια και στη βάση επίτευξης συγκεκριμένων, μετρήσιμων αλλά και πολύ απαιτητικών στόχων και κυρίως αναλογικά με το βαθμό επίτευξης των στόχων αυτών.

Την διανομή μετοχών σε στελέχη που συνδράμουν τα μέγιστα στην μεγέθυνση του Ομίλου και την δημιουργία κερδών για όλους τους μετόχους, σε ορίζοντα τριετίας, πρότεινε σήμερα ο Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Γιώργος Περιστέρης, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας.

Ο κ. Περιστέρης διευκρίνισε ότι οι μετοχές θα διατεθούν με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια και στη βάση επίτευξης συγκεκριμένων, μετρήσιμων αλλά και πολύ απαιτητικών στόχων και κυρίως αναλογικά με το βαθμό επίτευξης των στόχων αυτών.

«Νομίζω ότι όλοι έχετε διαπιστώσει στην πράξη ότι από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής της εταιρείας στο χρηματιστήριο ακολουθούμε μία γενναιόδωρη μερισματική πολιτική που έχει ανταμείψει σε υψηλό βαθμό την διαχρονική εμπιστοσύνη σας» είπε χαρακτηριστικά προς τους μετόχους και συνέχισε:

«Η μεγάλη ανάπτυξη της εταιρείας μας τα τελευταία χρόνια και οι σημαντικές επενδύσεις που υλοποιήσαμε και στο εξωτερικό και κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ έχουν αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία της εταιρείας. Η επιλογή να επεκταθούμε στην αγορά των ΗΠΑ αποδείχθηκε καίρια και μας επέτρεψε αφενός να διπλασιάσουμε την εγκατεστημένη ισχύ μας και αφετέρου να αποκομίσουμε σημαντικά οφέλη από την πώληση πάρκων που αναπτύξαμε στις ΗΠΑ. Έτσι, μπορέσαμε τα τελευταία χρόνια να ασκήσουμε μία εξαιρετικά γενναιόδωρη μερισματική πολιτική».

Στη συνέχεια, ο κ. Περιστέρης σημείωσε ότι μόνο την τελευταία πενταετία η εταιρεία θα έχει προχωρήσει – συμπεριλαμβανομένης της σημερινής απόφασης – σε διανομές κερδών προς τους μετόχους συνολικού ύψους άνω των 132 εκατ. ευρώ. «Είναι στρατηγική μας επιλογή να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και στο μέλλον. Αυτές οι διανομές κερδών σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και φυσικά η συνεχής προσπάθεια και η σκληρή δουλειά όλων μας για ανάπτυξη της εταιρείας μας είναι το δικό μας μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μετόχους που χρόνια τώρα μας εμπιστεύονται. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε χιλιάδες ανθρώπους κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τις οικονομίες και τα κεφάλαιά τους», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ενημέρωσε επίσης τους μετόχους για την κατάσταση της εταιρείας, την οποία χαρακτήρισε «πολύ καλή» και τόνισε ότι «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομική κοινότητα και η πατρίδα μας, εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα στους τομείς της παραγωγής κι αποθήκευσης καθαρής ενέργειας προς όφελος της χώρας, του περιβάλλοντος και φυσικά των μετόχων, των εργαζομένων και των συνεργατών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ