Μόνο locκdown δεν θύμιζε σήμερα η Αθήνα στο κέντρο

Ουρές έξω από τράπεζες και καταστήματα που είναι ανοικτά, μποτιλιάρισμα στους δρόμους, μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια να κλείνουν διαβάσεις και πολλές ακόμα σκηνές από την Αθήνα

Μια Αθήνα από τα παλιά θύμιζε σήμερα το κέντρο που, όπως θα διαπιστώσετε στις φωτογραφίες, καμία σχέση δεν είχε με πόλη σε lockdown εν μέσω σφοδρού κύματος πανδημίας. Ουρές έξω από τράπεζες και καταστήματα που είναι ανοικτά, μποτιλιάρισμα στους δρόμους, μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια να κλείνουν διαβάσεις και πολλές ακόμα σκηνές από την Αθήνα και τις νοοτροπίες που έχουμε ξεχάσει εδώ και μερικούς μήνες.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετές εβδομάδες που επιβλήθηκε η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είδαμε και κάποιους πολίτες που δεν τις φορούσαν. Κυκλοφορούσαν αμέριμνοι και χαμογελαστοί χωρίς μάσκα και χωρίς να ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει γύρω τους.

 

Έξω από τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας δεκάδες πολίτες περίμεναν υπομονετικά να πληρώσουν τους λογαριασμούς των κινητών λες και το διαδίκτυο έχει πέσει σε όλη την χώρα ή δεν διαθέτουν λογαριασμούς ebanking ή δεν μπορούν να βρουν ένα ΑΤΜ μιας τράπεζας. Το ίδιο συμβαίνει και έξω από τραπεζικά καταστήματα. Δεκάδες πολίτες περιμένουν να εισέλθουν εντός για συναλλαγές που μπορούν όλες στο σύνολο τους να πραγματοποιήσουν εξ αποστάσεως! «Σήμερα μόνον ήρθαν δέκα πελάτες για ενημέρωση βιβλιαρίου» μας λέει έκπληκτος διευθυντής κεντρικού καταστήματος της Αθήνας. «Είναι πρωτοφανές από πού συμβαίνει. Αρκετοί από αυτούς ήταν και νέοι σε ηλικία!».

Στα καφέ κόσμος έκανε πηγαδάκια περιμένοντας να πάρει την παραγγελία τους. Ο ένας δίπλα στον άλλο, με τις μάσκες κάτω από την μύτη, να απολαμβάνουν το λαμπερό ήλιο. Την ίδια στιγμή κάποιοι συνάνθρωποι τους έδιναν την δική τους μάχη στην εντατική.

Σε μια βόλτα περίπου δίωρη στο κέντρο της Αθήνας κανείς δεν μας σταμάτησε για έλεγχο, κανείς δεν μας ρώτησε γιατί δεν φοράμε μάσκα, κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μας. Και έρχονται Χριστούγεννα…

Καλή μας τύχη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ