Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Μαραντόνα;

Απρόσμενες εξελίξεις στην Αργεντινή σχετικά με τον θάνατο του ποδοσφαιριστή-θρύλου καθώς μετά την έφοδο της αστυνομίας στην οικία και την κλινική του γιατρού Λεοπόλδο Λούκε, διεξάγονται έρευνες για «πιθανή ανθρωποκτονία».

Τον θάνατό του Ντιέγκο Μαραντόνα ως «πιθανή ανθρωποκτονία» αντιμετωπίζει πλέον η αστυνομία, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων στην Αργεντινή και την Αγγλία.
Σε καταγγελία του δικηγόρου της οικογενείας ο γιατρός Λεοπόλδο Λούκε κατηγορείται για εγκληματική αμέλεια αναφορικά με τον θάνατο του Μαραντόνα του αλλά και για περίεργη ως ασυνήθιστη συμπεριφορά κατά τις τελευταίες κρίσιμες ώρες πριν το θάνατο του ποδοσφαιριστή-θρύλου και ζητείται η εισαγγελική διερεύνηση των συνθηκών και απόδοση ποινικών ευθυνών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ρεπορτάζ των εφημερίδων Clarion, Ole και Marca, τα οποία επικαλείται και η αγγλική Daily Mail, ο Λεοπόλδο Λούκε θα κληθεί να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις συνθήκες θανάτου του Αργεντινού θρύλου στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση, ενώ αυξάνονται οι φήμες στην Αργεντινή ότι έχει αποδοθεί επίσημα η κατηγορία της εγκληματικής αμέλειας στον Λούκε, μετά την έφοδο της αστυνομία αρχικά στην κλινική του και στην συνέχεια στην οικία του.

Τα τελευταία 24ωρα τόσο ο ίδιος όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν υποπέσει σε αντιφάσεις στις δηλώσεις του σε σχέση με τις αρχικές τους καταθέσεις στην αστυνομία. Ειδικά το νοσηλευτικό προσωπικό φέρεται να δίνει διαφορετικές πληροφορίες σχετικά με τις εντολές που είχε δεχτεί από τον Λεοπόλδο Λούκε, όπως και για τις αντιδράσεις τους από τις 6 το πρωί μέχρι την ώρα που έγινε αντιληπτό πως ο Μαραντόνα είχε χάσει τις αισθήσεις του. 

Οι αντιφάσεις και η περίεργη συμπεριφορά

Υπάρχουν επίσης και σημαντικά κενά στην εξιστόρηση των γεγονότων από τον γιατρό και τα βασικά μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που είχε αναλάβει την 24ωρη παρακολούθηση του Μαραντόνα μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του. 

Μάλιστα, σήμερα το πρωί (ώρα Αργεντινής) ήρθε στη δημοσιότητα το ηχητικό- ντοκουμέντο από την κλήση του Λεοπόλδο Λούκε στα επείγοντα του ΕΚΑΒ, όπου δίνει μια γενική περιγραφή του ατόμου για το αίτημα αποστολής ασθενοφόρου («Υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος φαίνεται πως έχει υποστεί ανακοπή καρδιάς. Υπάρχουν γιατροί που τον παρακολουθούν») ενώ στην ερώτηση ποιό είναι το επώνυμο του ανθρώπου που κινδυνεύει για να  ενημερωθεί το πλήρωμα του ασθενοφόρου και να προσεγγίσει την περιοχή της οικίας… δίνει το δικό του (!) και όχι του Μαραντόνα.

Τι αναφέρεται η καταγγελία στην εισαγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος του Μαραντόνα αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά προς την εισαγγελία, με κοινοποίηση στην διοίκηση της αστυνομίας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αργεντινής, γιατί θεωρεί ως ύποπτο τον ρόλο του γιατρό και περιγράφει στην συνοδευτική επιστολή του τις αιτίες που τον οδήγησαν να ζητήσει την άμεση διεξαγωγή έρευνας από τις εισαγγελικές αρχές: «Είναι ανεξήγητο ότι για 12 ώρες ο φίλος μου (σ.σ. Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα) δεν είχε την προσοχή και τον έλεγχο από μέρος του προσωπικού που ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις. Το ασθενοφόρο έκανε περισσότερη από μισή ώρα να φτάσει και αυτό είναι εγκληματική ηλιθιότητα. Αυτό το γεγονός είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Θα ζητήσω να ερευνηθούν οι συνέπειες ως το τέλος. Όπως μου είπε ο Ντιέγκο: “Είσαι ο στρατιώτης μου, λειτούργησε χωρίς έλεος”. Για να περιγράψω τον Ντιέγκο αυτή τη στιγμή της βαθιάς θλίψης και πόνου, μπορώ να πω ότι ήταν ένας καλός γιος, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία και ένας ειλικρινής άνθρωπος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ