Forthnet: Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Διευθ. Σύμβουλος Πάνος Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρείας, τα καθήκοντα του αναλαμβάνει προσωρινά και για το υπόλοιπο της θητείας του ΔΣ, ο σημερινός Chief Financial Officer, Δημήτριος Τζελέπης.

Την αποχώρηση του Πάνου Παπαδόπουλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (και αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου) ανακοίνωσε σήμερα η Forthnet με επίσημη ενημέρωση της εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες την θέση του αναλαμβάνει προσωρινά (και για το υπόλοιπο της θητείας του) από σήμερα, ο σημερινός Chief Financial Officer της εταιρείας, Δημήτριος Τζελέπης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας της Εταιρείας με το Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής, Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

Τα εναπομείναντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέλεξαν ομόφωνα τον κύριο Δημήτριο Τζελέπη, μέχρι το σημείο εκείνο Chief Financial Officer της Εταιρείας, ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση (και για το υπόλοιπο της θητείας) του κ. Πάνου Παπαδόπουλου. Κατόπιν των ανωτέρω, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν την εκ νέου συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα».

Όμως, οι εξελίξεις μετά την ανάδειξη του νέου Διευθ. Συμβούλου για την αντικατάσταση του Π. Παπαδόπουλου μετά από μια δεκαετία στην διοίκηση της εταιρείες ήταν ραγδαίες καθώς σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση προς την διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όλα έγιναν μετά από πρωτοβουλία του νέου μεγαλομέτοχου (United Group  της BC Partners) 
«κατόπιν της απόκτησης συμμετοχής από τo United Group σε ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 80% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας», ο οποίος ζήτησε να  αποχωρήσουν και τα υπόλοιπα 7 μέλη του διοικητικού συμβουλίου. 

Αίτημα που είχε υποβληθεί σύμφωνα με πληροφορίες και την περασμένη Πέμπτη, προκαλώντας σειρά εξελίξεων στην Forthnet.

Στην σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται όμως ότι: «Μετά από επικοινωνία με το νέο μέτοχο και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι ως άνω διαδικασίες, τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (με εξαίρεση το νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Δημήτριο Τζελέπη) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους », προκειμένου να διευκολύνουν τις διαδικασίες που έχει θέσει σε εφαρμογή ο νέος μεγαλομέτοχος της εταιρείας. 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετοχών στις  11 Δεκεμβρίου (με ενδεχόμενο να γίνει τελικά στις 17 του επόμενου μήνα, αν δεν υπάρξει απαρτία ή αναβληθεί λόγω της καραντίνας) με βασικό θέμα την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Forthnet. 

Οι ευχαριστήριες δηλώσεις 

Σε αποχαιρετιστήρια δήλωσή του προς του εργαζόμενους και τους συνεργάτες της Fοrthnet, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Μία διαδρομή 30 ετών, που με κάνει να νιώθω αληθινά υπερήφανος για όλα τα μικρά και μεγάλα της επιτεύγματα, ολοκληρώνεται σήμερα. Έζησα τη σύσταση και την ανάπτυξη της Fοrthnet, συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη ενός ακαδημαϊκού spin-off που διαμορφώθηκε τελικώς σε μια από τις πιο μεγάλες και σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις. Στις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας, σε μια περίοδο αρνητικού και ασταθούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος, η εταιρεία, που πάντα ήταν, είναι και θα είναι οι άνθρωποί της, κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά να δημιουργήσει και πάλι αξία αλλά κυρίως να τοποθετηθεί στρατηγικά στο μέλλον. Έτσι, παρά τις αντιξοότητες, η Fοrthnet πέτυχε να προσελκύσει την είσοδο ενός σημαντικού στρατηγικού επενδυτή στο κεφάλαιό της. Εύχομαι από καρδιάς, η εταιρεία να συνεχίσει να πρωτοπορεί, να επεκτείνεται, να μεγαλώνει και τα επόμενα χρόνια στους πολλά υποσχόμενους χώρους της ψυχαγωγίας και της επικοινωνίας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ