Υπουργείο Υγείας: Σε διαδικασία επίταξης 200 κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη την εθελοντική παραχώρηση των – απαραίτητων πλέον – κλινών, θέτοντάς τους προθεσμία έως το βράδυ (21.00) της 19ης Νοεμβρίου

Σε διαδικασία επίταξης 200 ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας, καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης είναι «εκρηκτική», με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων να παραμένουν αμείωτοι παρά τα αυστηρά μέτρα καραντίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη την εθελοντική παραχώρηση των – απαραίτητων πλέον – κλινών, θέτοντάς τους προθεσμία έως το βράδυ (21.00) της 19ης Νοεμβρίου. Στο κάλεσμα αυτό, όπως όλα δείχνουν, δεν ανταποκρίθηκε ικανοποιητικός αριθμός κλινικών, επομένως το Υπουργείο περνά τώρα σε φάση επίταξης.

Υπενθυμίζεται ότι στο ενδεχόμενο αυτό, αναφέρθηκε χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Συνεχίζεται η προσθήκη νέων κλινών στις ΜΕΘ ενώ πάντα υπάρχει ετοιμότητα για επίταξη -αν χρειαστεί κλινών σε ιδιωτικές κλινικές, προσλαμβάνεται πρόσθετο ιατρικό προσωπικό και γίνεται αξιοποίηση διαθέσιμου προσωπικού με ταχεία κατάρτιση για να μπορεί να συνδράμει τους εντατικολόγους μας. Εννοείται ότι σε συνθήκες πολέμου όπως αυτού που αντιμετωπίζουμε η χώρα λειτουργεί ως ενιαία υγειονομική περιφέρεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ