Volkswagen: Επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ στην Αστυπάλαια

Ο Πρωθυπουργός, στις 10:00, θα απευθύνει ομιλία στην ψηφιακή παρουσίαση του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και την Volkswagen AG

Ο όμιλος Volkswagen επέλεξε την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αστυπάλαια με στόχο να την μετατρέψει σε ένα “πράσινο νησί”. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ, οι λεπτομέρειες της οποίας αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα σε ειδική εκδήλωση, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, Dr. Herbert Diess.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, στις 10:00, θα απευθύνει ομιλία στην ψηφιακή παρουσίαση του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και την Volkswagen AG, για την πράσινη επένδυση «Smart & Sustainable Island» της εταιρείας στην Αστυπάλαια.

Βάσει όσων είναι γνωστών μέχρι αυτή την ώρα, στόχος της επένδυσης είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Αστυπάλαια να γίνεται από ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες). Οπότε θα τοποθετηθούν συσσωρευτές για την αποθήκευση της ενέργειας και για τη διανομή της θα χρησιμοποιείται το δίκτυο της ΔΕΗ. Η ηλεκτρική ενέργεια των ΑΠΕ μέσω διανομής από το δίκτυο της ΔΕΗ, θα καταλήγει εκτός από τα σπίτια και το δημοτικό φωτισμό σε ηλεκτρικούς φορτιστές που θα τοποθετηθούν σε πολλά σημεία. Στα σημεία αυτά θα φορτίζονται και τα ηλεκτρικά οχήματα, φέρνοντας την ηλεκτροκίνηση για τα καλά στο νησί.

Αυτή τη στιγμή, η Αστυπάλαια  ηλεκτροδοτείται από μια γεννήτρια πετρελαίου. Το νησί των Δωδεκάνησων έχει 1300 κατοίκους και εμβαδό 96,9km2 επιλέγει από τον όμιλο VW μετά από ενδελεχή εξέταση πολλών σημείων για τη δημιουργία ενός εγχειρήματος μηδενισμού του ενεργειακού αποτυπώματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ