Στις 12 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό θα μεταδοθεί στις 12:00, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού.

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Σάμο, που επλήγη από τον σεισμό.

Τα πιθανά μέτρα

Την Παρασκευή, οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα, δηλαδή σε όλη τη χώρα και ανεξάρτητα από τη διαβάθμιση κινδύνου των περιοχών, και μια σειρά μέτρων στοχευμένων στις πορτοκαλί περιοχές. Πάνω σε αυτά, αναμένεται να βασιστούν οι σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη την επικράτεια και ανεξάρτητα από το επίπεδο που βρίσκεται κάθε περιοχή.
  • Αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη την χώρα με εξαίρεση τον επαγγελματικό αθλητισμό.
  • Επέκταση της νυχτερινή απαγόρευσης κυκλοφορίας . Ενδέχεται η απαγόρευση να ισχύει από τις 9 ή 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.
  • Περιορισμός του ωραρίου στα καταστήματα εστίασης. Πιο συγκεκριμένα το μέτρο θα αφορά στις “πορτοκαλί” περιοχές, με το σενάριο να προβλέπει το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ μισή ώρα νωρίτερα από την απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας.
  • Επέκταση τηλε-εργασίας και τηλε-εκπαίδευσης έχοντας με στόχο τον αποσυμφόριση των ΜΜΜ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ