Το ΕΜΕΑ.gr προτείνει για σήμερα Κυριακή

Αρκεί μια επίσκεψη με την οικογένεια ή και χωρίς, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου για να οδηγηθείτε σε ένα ταξίδι στην ιστορία της Αθήνας, με μοναδική θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό,

Επίσκεψη σε έναν “κρυμμένο” αρχαιολογικό θησαυρό στο κέντρο της Αθήνας που ελάχιστοι Αθηναίοι έχουν επισκεφτεί, για το λόγο αυτό και τον αποκαλούμε “κρυμμένο”, προτείνει το ΕΜΕΑ.gr, εγκαινιάζοντας την νέα στήλη, με προτάσεις και ιδέες για το πώς μπορούμε να περάσουμε ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό στην πρωτεύουσα.

Το ιερό του Ολυμπίου Διός, όπως διαβάζουμε από το βιβλίο “Αθήνα-Περιηγήσεις και Ίχνη” (εκδόσεις Παρουσία) του Αλέκου Λιδωρίκη, είναι από τα αρχαιότερα ιερά της Αθήνας και σύμφωνα με την παράδοση ιδρύθηκε από το Δευκαλίωνα, γενάρχη των Ελλήνων, και κτιζόταν επί αιώνες μέχρι την ολοκλήρωση του επί Αδριανού. Από το μεγάλο Ναό του Ολυμπίου Διός και από τους 104 κίονες τους, οι αιώνες σεβάστηκαν 16, έως το 1852 όταν μια καταιγίδα έριξε ακόμη έναν που βρίσκεται σήμερα σωριασμένος στη γη.

Στο πλαίσιο του έργου της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, ο χώρος νοτίως του Ολυμπιείου με τα Παριλίσσια ιερά ενοποιήθηκε με τον παλαιό αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου και είναι σήμερα επισκέψιμος για το κοινό. Η είσοδος στον ενιαίο χώρο του Ολυμπιείου και των Παριλισσίων Ιερών γίνεται μόνο από το φυλάκιο της Λεωφόρου Βασιλίσσης ΄Ολγας.

Αρκεί μια επίσκεψη με την οικογένεια ή και χωρίς, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου για να οδηγηθείτε σε ένα ταξίδι στην ιστορία της Αθήνας, με μοναδική θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, που δύσκολα θα ξεχάσετε. Είναι χαρακτηριστικό όπως μας ανέφερε ξεναγός που συναντήσαμε στον χώρο “ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που επισκέπτονται τον χώρο, ακόμη και άνθρωποι που μένουν στην γειτονιά, δεν έχουν ποτέ επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο”.

Η κυριακάτικη βόλτα στην καλοκαιρινή από πλευράς θερμοκρασιών Αθήνα, μπορεί να συνεχιστεί στα σοκάκια “της συνοικίας των Θεών”, στην Πλάκα που βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο ή στο Ζάππειο απέναντι από την κεντρική είσοδο του χώρου. Είναι μια ευκαιρία να αφήσουν οι μεγαλύτεροι αλλά και οι μικρότεροι τα πληκτρολόγια και τις οθόνες των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ και πάσης φύσεως φορητών συσκευών και να περιηγηθούν στην ιστορία της πόλης μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ