Opinion Poll: Προβάδισμα 19,9% για τη Νέα Δημοκρατία – Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Ικανοποίηση εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα

“Κυρίαρχη” παραμένει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις δύσκολες πολιτικές και κοινωνικές συγκυρίες των τελευταίων μηνών, όπως αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να θεωρείται “καταλληλότερος πρωθυπουργός” από το 49.4% των ψηφοφόρων, έχοντας προβάδισμα 32,1% από τον Αλέξη Τσίπρα (17.3%).

Ως κόμμα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου, και παρά την πτώση κατά 2.3% κρατάει ισχυρό προβάδισμα της τάξης του 19.9% γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει 1.4%.

Από τα υπόλοιπα κόμματα όλα εμφανίζουν μικρές αυξήσεις, ωστόσο το ΚΙΝΑΛ είναι αυτό με τη μεγαλύτερη (αν και σταδιακή) άνοδο. Ξεκινώντας από 4.5% τον Μάιο, το ΚΙΝΑΛ φτάνει τώρα το 6.7%.

Ικανοποίηση από το έργο της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 56% δηλώνει ικανοποιημένο συνολικά από το έργο της κυβέρνησης. Το ποσοστό αυτό εμφανίζει πτώση από τον Ιούλιο (62%). Ικανοποίηση παρατηρείται πάντως και στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, αφού το 30,9% και το 73,3% αντίστοιχα φαίνεται ότι έχει θετική άποψη για την κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, από το σύνολο των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, το 51% δηλώνει  αρκετά ικανοποιημένο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και το 67% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που έχει χειριστεί την πανδημία συνολικά η κυβέρνηση. Ένα ποσοστό 58% εκφράζει επίσης ικανοποίηση για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Βέβαια, το ποσοστό αυτό τον Σεπτέμβριο ήταν 67%. Τέλος, το 87% δηλώνει ικανοποιημένο από τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Ο Νίκος Δένδιας, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργοί Εξωτερικών, Υγείας και Εσωτερικών αντίστοιχα, θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς από τους πολίτες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Ακολουθεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και την πεντάδα συμπληρώνουν οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ