Η Pfizer ξεκινά τις δοκιμές του εμβολίου της σε παιδιά από 12 ετών

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή θα είναι η πρώτη δοκιμή στις ΗΠΑ που θα περιλαμβάνει παιδιά.

Η Pfizer σχεδιάζει να αρχίσει τις δοκιμές του υπό ανάπτυξη εμβολίου της για τον κορωνοϊό σε παιδιά από 12 ετών, και όπως φαίνεται, αρκετοί είναι οι γονείς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εντάξουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο «πείραμα».

Όπως δήλωσε η εταιρεία στο CNN, αυτή θα είναι η πρώτη δοκιμή στις ΗΠΑ που θα περιλαμβάνει παιδιά. Μια ομάδα στο Cincinnati Children’s Hospital, θα ξεκινήσει να εμβολιάζει αρχικά εφήβους, ηλικίας 16 και 17 ετών και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε παιδιά 12-15 ετών.

«Πιστεύουμε πραγματικά ότι ένα εμβόλιο για εφήβους και παιδιά θα είναι κρίσιμο για τον έλεγχο του Covid», δήλωσε στο CNN ο Δρ. Robert Frenck, επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου εμβολίων του νοσοκομείου. «Νομίζω ότι ένα από τα πράγματα που είναι σημαντικό να θυμόμαστε είναι ότι παρόλο που το ποσοστό θανάτου για παιδιά με Covid είναι χαμηλότερο από ό, τι στους μεγαλύτερους ενήλικες, δεν είναι μηδενικό», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό στις Η.Π.Α.

Ο Freck εξέφρασε επίσης την άποψη ότι τα πραγματικά κρούσματα σε παιδιά είναι περισσότερα από αυτά που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Νομίζω ότι πιθανότατα δεν εντοπίζουμε τον ακριβή αριθμό των παιδιών που έχουν μολυνθεί επειδή δεν αρρωσταίνουν τόσο σοβαρά ώστε οι γονείς τους να πουν ότι πρέπει να πάνε σε γιατρό», εξήγησε.

Σημειώνεται ότι η δοκιμή της Pfizer σε παιδιά είναι εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA), ο οποίος μάλιστα έχει ζητήσει από τις εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλια να τα δοκιμάσουν σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων (που συνήθως παραλείπονται από τέτοιες δοκιμές), όπως οι ηλικιωμένοι, οι αυτόχθονες Αμερικανοί κ.ο.κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ