Χρυσή Αυγή: 13 χρόνια κάθειρξη για Μιχαλολιάκο και ισόβια για Ρουπακιά προτείνει η Εισαγγελέας

Εκτιμάται ότι η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών θα ανακοινωθεί αύριο

Την ισόβια κάθειρξη του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά εισηγήθηκε πριν από λίγη ώρα η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, προτείνοντας παράλληλα την κάθειρξη όσων έχουν καταδικαστεί για συνέργεια, για 8 έτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής ( Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρ. Παπάς, Γιώργος Γερμενής, Γιάννης Λαγός και Αρτέμης Ματθαιόπουλος) η κ. Οικονόμου πρότεινε να επιβληθεί σε όλους κάθειρξη 13 ετών. Το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής είναι τα 15 έτη.

Η Εισαγγελέας πρότεινε επίσης φυλάκιση επτά χρόνων στους πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη (Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος, , Νικόλαος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριος Κουκούτσης), και κάθειρξη 5 ετών για τους 4 πρώην βουλευτές (Στάθη Μπούκουρα, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκο Μίχο και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο) στους οποίους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Για την υπόθεση των αλιεργατών, η κ. Οικονόμου εισηγήθηκε κάθειρξη 7 ετών στους Δημήτρη Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Θωμά Μαριά, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, που κατηγορούνται για απόπειρα και με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ για την ίδια πράξη πρότεινε κάθειρξη 10 ετών στον Αναστάσιο Πανταζή. Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους ζήτησε φυλάκιση 10 μηνών και για έναν κατηγορούμενο 6 μηνών για κάθε πράξη.

Μετά την εισαγγελική πρόταση το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων και στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να λάβει την απόφασή του. Εκτιμάται ότι η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών θα ανακοινωθεί αύριο. Αμέσως μετά, θα αρχίσει η διαδικασία για τη λήψη απόφασης περί αναστολών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ