Η νέα HONDA CB125F έρχεται τον Ιανουάριο 2021 στην Ελλάδα

Η CB125F, ΜΥ2021 χαρακτηρίζεται από ένα επιθετικό, νέο στυλ που παραπέμπει σε μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες της οικογένειας CB, αγκαλιάζοντας ένα επανασχεδιασμένο πλαίσιο

Διαχρονικά δημοφιλές, το ‘entry-level’ μοντέλο CB125F της Honda είναι μία εντελώς νέα μοτοσυκλέτα για το 2021 και κατά 11kg ελαφρύτερη. Ο χαμηλών τριβών κινητήρας eSP (‘enhanced Smart Power’) βελτιώνει σημαντικά την κατανάλωση διατηρώντας τις υψηλές επιδόσεις και τώρα περιλαμβάνει τεχνολογία ACG (γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος που λειτουργεί και ως μίζα).

Το ανανεωμένο σώμα της μοτοσυκλέτας δανείζεται στιλιστικά στοιχεία από μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας CB, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει προβολέα LED, κεντρικό σταντ και ψηφιακό πίνακα οργάνων με ένδειξη ECO. Η νέα 21ΜΥ HONDA CB125F αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο 2021 και η λιανική τιμή της θα διαμορφωθεί στα 2.690 ευρώ.

Επίσης, είναι κατά 11kg ελαφρύτερη, με επανασχεδιασμένο πλαίσιο και εκσυγχρονισμένο στυλ μεγάλης μοτοσυκλέτας. Ένας προβολέας LED και ο αναθεωρημένος, ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι τελικές πινελιές υψηλής ποιότητας. Η 2021 CB125F θα διατίθεται με τις εξής χρωματικές επιλογές: Splendor Red, Pearl Cool White, Black. Κινητήρας Ο νέος, αερόψυκτος, διβάλβιδος, μονοκύλινδρος, SOHC κινητήρας eSP (‘enhanced Smart Power) 124cc της CB125F, προδιαγραφών EURO5, σχεδιάστηκε από την αρχή με στόχο τη διατήρηση των βέλτιστων επιδόσεων για την πυκνή κυκλοφορία της πόλης, και με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία και την αξιοπιστία.

Η μέγιστη ισχύς των 8kW αποδίδεται στις 7.500 σαλ., και η μέγιστη ροπή των 10,9Nm στις 6.000 σαλ. (προηγούμενος κινητήρα 7,8kW στις 7.750 σαλ./10.2Nm στις 6.250 σαλ.). Η διάμετρος και η διαδρομή είναι στα 50 x 63.1mm, με σχέση συμπίεσης 10.0:1. Η επιτάχυνση 0 – 200m σε 12,4 δευτ., αλλά κυρίως η κατανάλωση καυσίμου έχει κάνει άλμα βελτίωσης – από 51km/l σε 66.7km/l, προσφέροντας πιθανή αυτονομία 700km από ένα ρεζερβουάρ 11L.

Η CB125F, ΜΥ2021 χαρακτηρίζεται από ένα επιθετικό, νέο στυλ που παραπέμπει σε μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες της οικογένειας CB, αγκαλιάζοντας ένα επανασχεδιασμένο πλαίσιο. Το φαρδύ ντεμπόζιτο και τα ασημί ένθετα, ειδικότερα, προέρχονται από την οικογένεια CB-R Neo Sports Café, ενώ το γωνιώδες φέρινγκ με τη μαύρη ζελατίνα, επιρροή από τη CB500F, παρέχει προστασία από τον αέρα και ενισχύει το σπορ στυλ.

Επίσης φιλοξενεί ένα νέο προβολέα LED και ψηφιακό πίνακα οργάνων, που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες, όπως μία ένδειξη επιλεγμένης σχέσης κιβωτίου, μέση κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικό χρόνο, υπολειπόμενη αυτονομία και ένδειξη ECO, όταν υιοθετείται το πιο αποδοτικό στυλ οδήγησης. Το μπουτόν start/stop button είναι ένας ενσωματωμένος διακόπτης (το προηγούμενο μοντέλο δεν διέθετε μπουτόν stop στάνταρ) όπως και ο διακόπτης μεγάλης σκάλας / σινιάλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ