ΠΟΜΙΔΑ: Ειδική online ενημέρωση για επίκαιρα θέματα για την αγορά ακινήτων

Διαδικτυακό σεμινάριο για τα σημαντικότερα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων διοργανώνει αύριο (12/10) στις 5 το απόγευμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων μέσω ειδικής πλατφόρμας από την επίσημη ιστοσελίδα της.
Διαδικτυακό σεμινάριο με τρέχοντα θέματα που απασχολούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων διοργανώνει αύριο το απόγευμα (στις 5 μ.μ.) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της για τα σημαντικότερα ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα και υπάρχουν πολλά σχετικά ερωτήματα. 
Ειδικότερα τα θέματα που θα αναλυθούν στο σεμινάριο και περιλαμβάνονται στην ατζέντα που έχει καταρτιστεί, είναι τα εξής:
– Προαιρετικές μειώσεις ενοικίων λόγω κορωνοϊού: Ποιοι δικαιούνται την φορολογική επιστροφή, πως και για ποιο διάστημα συμφωνούνται, πως δηλώνονται, τι κερδίζουν.
– Πλατφόρμα ΑΑΔΕ: Δήλωση «COVID» για τις απώλειες ενοικίων. Κανόνες και προθεσμίες.
– Πλατφόρμα ΑΑΔΕ: Δήλωση παλαιών και λύση ληγμένων μισθώσεων. Κανόνες και προθεσμίες:
– Αδήλωτα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Τι ισχύει σήμερα για τα δημοτικά τέλη.
– Δηλώσεις αυθαιρέτων. Τι ισχύει σήμερα και ως πότε.
– Πολεοδομικό νομοσχέδιο, κατάργηση εκτός σχεδίου δόμησης, αναμόρφωση δασικών χαρτών.
– Κτηματολογικές εγγραφές ακινήτων Δήμου Αθηναίων. Έλεγχος, διορθώσεις, ενστάσεις.
– Προθεσμία 31.12.2020 για διόρθωση εσφαλμένων αρχικών εγγραφών & ανάγκη παράτασης.
– Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων: Η επόμενη ημέρα. Φορολογικές υποχρεώσεις.
– Ασφάλιση κτιρίων και κοινοχρήστων – Ρεύμα και Φυσικό Αέριο για τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ.
 
Εισηγητές στο σεμινάριο που θα μεταδοθεί σε livestreaming από τα γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ θα είναι οι  φοροτεχνικοί  Αντώνης Μουζάκης, Χριστίνα Μανέ και Γιάννης Λαϊάκης, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΜΙΔΑ  Τάσος Βάππας και άλλοι νομικοί και τεχνικοί εισηγητές. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς
Το Σεμινάριο θα μεταδοθεί σε livestreaming από τα Γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ, και δικαίωμα παρακολούθησης έχουν όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη, με συνδρομή ετών 2020 ή 2021.
Πληροφορίες για τον τρόπο παρακολούθησης του σεμιναρίου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΠΟΜΙΔΑ και με απευθείας link που θα λάβουν τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ στο ενημερωτικό newsletter της εβδομάδας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ