Αρμενία: Τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κοντά στην πρωτεύουσα!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μαχητικά drones (UAV) της Τουρκικής αεροπορίας που πέρασαν στο εναέριο χώρο της Αρμενίας περνώντας απαρατήρητα από τα ραντάρ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, με στόχο να πλήξουν στρατηγικούς στόχους.

Την είδηση για την κατάρριψη τεσσάρων ξένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών μέσα στο έδαφος της Αρμενίας ανακοίνωσε πρόεδρος της χώρας, Νικόλ Πασινιάν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εμφανίστηκαν στον εναέριο χώρο  στις επαρχίες Κοτάικ και Γκεγαρκούνικ, κοντά στο Γερεβάν – την πρωτεύουσα της χώρας – ενώ συνεχίζονται, για πέμπτη ημέρα, οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν αλλά καταρρίφθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων από αντιαεροπορικές μονάδες του στρατού της Αρμενίας και πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για μαχητικά drones (UAV) της  αεροπορίας της Τουρκίας αφού αντίστοιχες μονάδες δεν διαθέτουν οι Αζέροι.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει το γεγονός, προσθέτοντας τις περιγραφές ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος δήλωσε πως είδε ένα φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό της πρωτεύουσας, εν μέσω των συγκρούσεων της χθεσινής ημέρας με τις στρατιωτικές δυνάμεις του  Αζερμπαϊτζάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ