Σύνοδος κορυφής: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνάντηση – Ετοιμάζεται νέο προσχέδιο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η  έκτακτη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον Νίκο Αναστασιάδη καθώς και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στην έκτακτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με στόχο να βρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο σχετικά με την Τουρκία, συμφωνήθηκε να γραφτεί ένα ακόμη προσχέδιο με διορθώσεις. Τώρα, οι ηγέτες θα μπουν για το δείπνο όπου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων ένα νέο προσχέδιο συμπερασμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα έχει καταθέσει ήδη συμβιβαστική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι έκτακτες συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από περίπου μία ώρα, μετά το “μπλόκο” που έριξε η ελληνική πλευρά στο προσχέδιο συμπερασμάτων της ΕΕ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο πρώτο κείμενο που τέθηκε στο τραπέζι θα πρέπει να υπάρξουν πολλές αλλαγές και προσθήκες. Μάλιστα, το συγκεκριμένο προσχέδιο προκάλεσε αντιδράσεις και από την κυπριακή πλευρά, καθώς περιέχει αναφορές που δεν ικανοποίησαν την κυβέρνηση της γείτονος χώρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ