Η Κως ξεχώρισε πανελλαδικά με 55%- Αυλαία της τουριστικής σεζόν για Ζάκυνθο

Σε αρνητική τροχιά κινήθηκαν τα αποτελέσματα που κατέγραψαν οι προτιμητέοι προορισμοί των Άγγλων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς προορισμούς, που προσέλκυσαν σημαντικές ροές τουριστών, η Κως ξεχώρισε πανελλαδικά, αφού δεδομένων των συνθηκών πέτυχε πληρότητες 55% στα ξενοδοχεία που λειτούργησαν (το 60% του δυναμικού της), όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού Κωνσταντίνα Σβήνου.

Ωστόσο σε αρνητική τροχιά κινήθηκαν τα αποτελέσματα που κατέγραψαν οι προτιμητέοι προορισμοί των Άγγλων επισκεπτών στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Ζάκυνθος σήμανε πρόωρα τη λήξη της φετινής σεζόν, απόρροια τόσο των μέτρων που εφαρμόστηκαν για τον κορωνοϊό, όσο και της ανακοίνωσης για καραντίνα των Άγγλων που θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

Αυτά τα γεγονότα, όπως σημείωσε η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού Χριστίνα Τετράδη σήμαναν και την πρόωρη λήξη της φετινής τουριστικής περιόδου για το νησί του Ιονίου, αφήνοντας στον “μελετητή” των τουριστικών μεγεθών, πληρότητες στα 2/3 των ξενοδοχείων που άνοιξαν, 35% τον Αύγουστο, 25% τον Ιούλιο και 22% τον Ιούνιο. Παραδοσιακά η Ζάκυνθος προσέλκυε 1 εκατ. επισκέπτες και φέτος αναμένεται να κλείσει με 300.000 αφίξεις, όπως εξήγησε η κυρία Τετράδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ