Μυστική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας για την αγορά αεροσκαφών F-35 προκαλεί τρόμο στην Τουρκία!

Σύμφωνα με αραβικό δίκτυο, η αμερικανική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για την πώληση των πιο προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς στον κόσμο με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους για γεωπολιτικούς λόγους. Έτσι, σε συνδυασμό με τα νέα γαλλικά υπερσύγχρονα Rafale, η ελληνική πολεμική αεροπορία θα αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου μέσα στα επόμενα 2-4 χρόνια.

Στην αποκάλυψη της ύπαρξης (μυστικής) συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την αγορά υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35A Lightning II ( 5ης γενιάς με δυνατότητες stealth) προχώρησε η ιστοσελίδα του αραβικού δικτύου Al Bawaba.

Το σχετικό δημοσίευμα έχει τίτλο "Σενάριο-τρόμος για την Τουρκία: η Ελλάδα στον δρόμο για την στρατιωτική ενάερια κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο" και αναφέρει πως η χώρα μας θα αποκτήσει  24 αμερικανικά  F-35 (F-35 Lightning II), πολλαπλών ρόλων που έχουν την ικανότητα να πλήξουν επίγειους και εναέριους στόχους από τα παράλια της Τουρκίας μέχρι την Άγκυρα από βάσεις και εγκαταστάσεις μέχρι οπλικά συστήματα. Επιπλέον, μπορούν να εξελιχθούν σε "αόρατα βομβαρδιστικά" σε περίπτωση πολέμου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Όπως επισημαίνεται  "μετά την αγορά 18 αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, η Ελλάδα θα προχωρήσει και στην αγορά 24 αμερικανικών F-35 Lightning II stealth".

Στο ίδιο άρθρο σημειώνεται επίσης ότι " η αγορά θα είναι ύψους 3 δισ. δολαρίων" και θα γίνει με ευνοϊκούς όρους για την Ελλάδα, ενώ προσθέτει ότι η παράδοση των αμερικανικών μαχητικών 5ης γενιάς στην Ελλάδα θα αρχίσει το 2024, αφού απαιτείται ειδική εκπαίδευση των πιλότων της ελληνικής αεροπορίας στις ΗΠΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, η συμφωνία των δυο χωρών φέρεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από μήνες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της - υπό Ρωσική ενίσχυση και υποστήριξη- Τουρκίας του Ερντογάν που έχει επεκτείνει την "σφαίρα" της δράσης της από την Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο μέχρι την Αφρική και προσπαθεί να αναδειχθεί σε περιφερειακή υπερδύναμη εις βάρος των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή. 

Το σχετικό άρθρο βασίζεται σε πρόσφατη ανάλυση του καθηγητή Δρ. Ρενέ Τέμπελ από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, ο οποίος θεωρείται παγκόσμια αυθεντία σε θέματα γεωπολιτικής στρατηγικής.

Τέλος, το άρθρο επισημαίνει πως η κυβέρνηση Ερντογάν ενδεχομένως για να αντισταθμίσει το στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδα, μπορεί να στραφεί σε πολεμικά αεροσκάφη 5ης γενιάς από τη Ρωσία, αλλά αυτή η επιλογή όχι μόνο θα προκαλούσε οριστική ρήξη στις -ήδη προβληματικές - σχέσεις της με τις ΗΠΑ αλλά θα αποξένωνε την Τουρκία τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το ΝΑΤΟ, με ολέθριες επιπτώσεις.