Το νέο Seat Leon στην Ελλάδα – Τιμές

Το νέο SEAT Leon είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο όχημα της μάρκας, προσφέροντας συνδεσιμότητα με Full Link – Android Auto και ασύρματη πρόσβαση στο CarPlay της Apple – και online infotainment ενώ στο εγγύς μέλλον θα παρέχει in-car apps που επεκτείνουν και βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία του πελάτη.

Το Leon ήταν πάντα ο βασικός πυλώνας της γκάμας SEAT και σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, στοιχεία που αποδείχθηκαν από τις περισσότερες από 2,2 εκατ. πωλήσεις που σημείωσε στη διάρκεια των τριών προηγούμενων γενεών του. Η τέταρτη γενιά σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για να συνεχίσει αυτό το τεράστιο επίτευγμα και να το μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, την αποδοτικότητα, το δυναμισμό και την ασφάλεια

Και καθώς μπαίνουμε σε έναν ακόμα πιο συνδεδεμένο κόσμο, η επόμενη γενιά SEAT Leon δίνει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να διατηρήσει την επαφή με την ψηφιακή του ζωή, μέσα και έξω από το όχημα. Το νέο SEAT Leon είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο όχημα της μάρκας, προσφέροντας συνδεσιμότητα με Full Link – Android Auto και ασύρματη πρόσβαση στο CarPlay της Apple – και online infotainment ενώ στο εγγύς μέλλον θα παρέχει in-car apps που επεκτείνουν και βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία του πελάτη.

Μόλις βγουν από το όχημα, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματός τους εξ αποστάσεως και επίσης να διαχειρίζονται τη διαδικασία φόρτισης και να ελέγχουν τον κλιματισμό (στην περίπτωση της plug-in υβριδικής έκδοσης). Η νέα γενιά του compact μοντέλου επωφελείται από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά κινητήρες με βενζίνη (TSI), diesel (TDI), συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), mild hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid), προσφέροντας στους πελάτες τη σωστή επιλογή κινητήρα για να ταιριάζει με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Το πιο επιτυχημένο μοντέλο της SEAT γίνεται ακόμα πιο πρακτικό. Οι αυξημένες διαστάσεις του 5θυρου και Sportstourer (86mm και 93mm αντίστοιχα), καθιστούν ακόμα πιο ευρύχωρα τα πίσω καθίσματα και προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα χώρου αποσκευών για το Sportstourer (620 λίτρα). Το νέο εμπρόσθιο μέρος του SEAT Leon έχει δυνατή προσωπικότητα, με ισχυρότερη τρισδιάστατη σύνδεση μεταξύ της μάσκας και του μπροστινού φωτισμού. Οι προβολείς LED στρέφονται προς τα πίσω, παρέχοντας ένα οπτικό αποτέλεσμα φρυδιού, δίνοντας βαθύτερη εστίαση και καθιστώντας το άμεσα αναγνωρίσιμο στο δρόμο. Το καπό, το οποίο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά, προσδίδει δυναμική κάθετη κλίση στο εμπρόσθιο μέρος ενώ οι κολώνες (A-pillars) έχουν μετακινηθεί περαιτέρω προς τα πίσω ώστε να επιμηκύνουν τις μπροστινές σχεδιαστικές αναλογίες του οχήματος.

Η δημιουργικότητα συνεχίζεται και στο πίσω μέρος του νέου SEAT Leon που ενισχύεται από τον κατά μήκος φωτισμό LED coast to coast. Τόσο το σύστημα φωτισμού όσο και το spoiler δημιουργούν γραμμές που δίνουν την αίσθηση της ταχύτητας ακόμα και όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο.

Εσωτερικό

Πρωταγωνιστής του εσωτερικού είναι η κεντρική οθόνη infotainment 10 ιντσών, η οποία περιλαμβάνει αναγνώριση χειρονομίας, παρέχοντας ακριβή αλληλεπίδραση με τους επιβάτες και μειώνοντας τον αριθμό των φυσικών κουμπιών Το νέο SEAT Leon συνδυάζει ελκυστική σχεδίαση με πρακτικότητα. Το 5-θυρο SEAT Leon προσφέρει χωρητικότητα 380 λίτρων (ίδια με την προηγούμενη γενιά), ενώ το Sportstourer προσφέρει χωρητικότητα 617 λίτρων, 30 λίτρα περισσότερο από την προηγούμενη γενιά.

Κινητήρες:

Ευρεία γκάμα προηγμένων κινητήρων Το νέο SEAT Leon αναπτύχθηκε με μία γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει επίσης και τρεις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για πρώτη φορά. Η νέα γενιά του compact μοντέλου επωφελείται από εκδόσεις βενζίνης (TSI), diesel (TDI), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (TGI), mild-hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid), παρέχοντας στους πελάτες τη σωστή επιλογή κινητήρα για να ταιριάζει με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Οι εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο DSG επωφελούνται από την τεχνολογία αλλαγής ταχυτήτων shift-by-wire. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο επιλογέας ταχυτήτων να μην είναι συνδεδεμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων μηχανικά, αλλά να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές εντολές

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι όλες άμεσης έγχυσης και με υπερσυμπιεστή, αποδίδουν μεταξύ 110PS και 190PS και περιλαμβάνουν τρικύλινδρους κινητήρες TSI 1.0lt (81kW/110PS) και μεγαλύτερους κινητήρες TSI 1.5lt (96kW/130PS και 110kW/150PS).

Tο νέο Leon διαθέτει αξιόλογες επιλογές κινητήρα diesel: όλες οι εκδόσεις TDI είναι 2.0lt με 85kW/115PS και 110kW/150PS Για πρώτη φορά, το νέο SEAT Leon περιλαμβάνει επίσης 48V mild hybrid τεχνολογία (eTSI), επιτρέποντας στο compact αυτοκίνητο να προσφέρει ακόμη υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων & οικονομίας: 1.0 TSI 81kW/110PS και 1.5 TSΙ 110kW/150PS αποκλειστικά με DSG Plug-in hybrid

Και καθώς η SEAT επεκτείνει τη χρήση της ηλεκτροκίνησης, η τέταρτη γενιά Leon θα περιλαμβάνει σύντομα μια προηγμένη έκδοση plug-in hybrid. Ο συνδυασμός ενός ηλεκτρικού κινητήρα 1.4lt TSI, μπαταρίας ιόντων λιθίου 13kWh και εξατάχυτου κιβώτιου ταχυτήτων DSG, αποδίδει ισχύ 150kW/204PS και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 60 χλμ (WLTP).

Η plug-in hybrid έκδοση επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν μόνο την ηλεκτρική λειτουργία, με αυτονομία έως και 60 χιλιόμετρα (WLTP) χρησιμοποιώντας την ενέργεια που αποθηκεύεται στην μπαταρία του. CNG Το νέο SEAT Leon θα διατίθεται επίσης από τις αρχές του 2021 και με CNG 1.5 λίτρων TGI, με απόδοση 96kW/130PS.

H βασική τιμή λιανικής πώλησης στις πεντάθυρες εκδόσεις βενζίνης ορίζεται στα 18.190 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη των εκδόσεων πετρελαίου βρίσκεται στα 22.890 ευρώ.

Στο πεδίο των τιμών το νέο Leon στη χώρα μας κοστίζει:

SEAT Leon 1.0 ecoTSI 110 PS: 18.190 ευρώ

SEAT Leon 1.0 ecoTSI 130 PS: 20.190 ευρώ

SEAT Leon 1.5 ecoTSI 150 PS: 22.290 ευρώ

SEAT Leon 1.5 eTSI 150 PS DSG: 23.790 ευρώ

SEAT Leon 2.0 TDI 115 PS: 22.890 ευρώ

SEAT Leon 2.0 TDI 150 PS: 24.890 ευρώ

SEAT Leon SportTourer 1.5 ecoTSI 150 PS: 22.190 ευρώ

SEAT Leon SportTourer 1.5 eTSI 150 PS Xcellence: 24.690 ευρώ

SEAT Leon SportTourer 2.0 TDI 115 PS: 23.890 ευρώ

SEAT Leon SportTourer 2.0 TDI 150 PS: 25.890 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ