Σερβία: Σταθερή μείωση στα νέα κρούσματα κορωνοϊού – Χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 95 νέες μολύνσεις από τα 8.432 δείγματα που εξετάστηκαν εργαστηριακά, ενώ σταθερά οι μολύνσεις ημερησίως κυμαίνονται κάτω από εκατό εδώ και μία εβδομάδα.
μεταλλάξεις ιού

Σταθερή παρουσιάζεται η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία, όπου εδώ και επτά ημέρες καταγράφονται σε ημερήσια βάση λιγότερα από εκατό νέα κρούσματα κορωνοϊού. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 95 νέα κρούσματα από τα 8.432 δείγματα που εξετάστηκαν εργαστηριακά. Από την εκδήλωση της πανδημίας προσβλήθηκαν από κορωνοϊό 31.676 άνθρωποι. Δύο ασθενείς απεβίωσαν από χθες, ανεβάζοντας στους 718 τον συνολικό αριθμό των θανάτων. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 545 ασθενείς εκ των οποίων οι 41 είναι διασωληνωμένοι. Στη Σερβία μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 955.730 PCR τεστ για κορωνοϊό.

Προς σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

Η μείωση των νέων κρουσμάτων οδήγησε στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού. Τα εμπορικά καταστήματα στις περισσότερες πόλεις λειτουργούν μέχρι τις 10 η ώρα το βράδυ ενώ τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης μέχρι τα μεσάνυχτα. Την 1η Σεπτεμβρίου άρχισαν να λειτουργούν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, εφαρμόζοντας ένα μεικτό σύστημα διά ζώσης και εξ αποστάσεως εναλλάξ κάθε βδομάδα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα σχολεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ