Ταϊλάνδη: O βασιλιάς απένειμε… χάρη στην πρώην ερωμένη του

Η 35χρονη Σινινάτ “Κόι” Βονγκνατζιραπάκντι φυλακίστηκε τον Οκτώβριο διότι σαμποτάρισε την ανακήρυξη της τέταρτης συζύγου του μονάρχη ως βασίλισσας. Έκτοτε δεν την ξαναείδε κανείς, ωστόσο τώρα αποκαθίσταται πλέον με βασιλικό διάταγμα.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βαγιραλονγκόρν απένειμε ξανά όλους τους βασιλικούς και στρατιωτικούς τίτλους στην -εκπεσούσα το φθινόπωρο- επίσημη ερωμένη του.

Η αποκατάστασή της ανακοινώθηκε σήμερα στη “Βασιλική Εφημερίδα”, το έντυπο της Ταϊλάνδης για επίσημες δημοσιεύσεις. “Από τώρα και στο εξής θεωρείται σαν να μην της είχαν αφαιρεθεί ποτέ οι στρατιωτικοί βαθμοί και οι βασιλικοί τίτλοι” όπως αναφέρεται. 

Η 35χρονη Σινινάτ “Κόι” Βονγκνατζιραπάκντι, πρώην νοσηλεύτρια και πιλότος, υποβιβάστηκε και φυλακίστηκε τον Οκτώβριο διότι παρέβη τη βούληση του 68χρονου βασιλιά και υπήρξε μη νομιμόφρων απέναντι στη μοναρχία, αφού σαμποτάρισε την ανακήρυξη της τέταρτης συζύγου του μονάρχη ως βασίλισσας. Έκτοτε δεν την είδε κανείς, ενώ τώρα αποκαθίσταται με βασιλικό διάταγμα. 

Η Κόι ουσιαστικά ήταν πέρυσι για μερικούς μήνες η δεύτερη σύζυγος του βασιλιά της Ταϊλάνδης δίπλα στη βασίλισσα Σουτίντα και μάλιστα έφερε ενίοτε τον τίτλο της βασιλικής συζύγου. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ