Ερντογάν: Σφοδρή “επίθεση” στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Γαλλίας

“Ο ελληνικός και ο γαλλικός λαός είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα των άπληστων και ανίκανων ηγετών τους;” διερωτήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος προβαίνοντας σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής Ημέρας της Νίκης, εθνικής εορτής των Τούρκων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα “άπληστους και ανίκανους” τους ηγέτες της Γαλλίας και της Ελλάδας μεσούσης της  έντασης μεταξύ Άγκυρας, Αθήνας και Παρισιού στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Οι δηλώσεις αυτές διατυπώθηκαν ενόσω σήμερα η Τουρκία γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης, εθνική γιορτή για την ήττα των ελληνικών δυνάμεων από τον στρατό του Μουσταφά Κεμάλ το 1922. 

 

“‘Απληστοι και ανίκανοι οι Έλληνες και Γάλλοι κυβερνήτες”

“Ο ελληνικός λαός θα δεχτεί αυτό που μπορεί να του συμβεί εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;” διερωτήθηκε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε αξιωματικούς στην Άγκυρα.
“Ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;” πρόσθεσε.
“Όταν πρόκειται να δώσουμε μάχη, δεν διστάζουμε να προσφέρουμε εθνομάρτυρες. Το ερώτημα είναι το εξής: αυτοί που στρέφονται εναντίον μας στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή είναι έτοιμοι για τις ίδιες θυσίες;” αναρωτήθηκε ο Ερντογάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ