H Amazon εγκαινιάζει online φαρμακείο στην Ινδία

Η κίνηση αυτή έρχεται από την πλευρά της Amazon καθώς η διαδικτυακή αγορά φαρμάκων ενισχύθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ένα online φαρμακείο στην Ινδία εγκαινιάζει η Amazon, μπαίνοντας για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη αγορά της χώρας. Το φαρμακείο, ονόματι Amazon Pharmacy, θα λειτουργήσει αρχικά στη Bangalore και θα δοκιμαστεί πιθανότατα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η κίνηση αυτή έρχεται από την πλευρά της Amazon καθώς η διαδικτυακή αγορά φαρμάκων ενισχύθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το online φαρμακείο της εταιρείας, θα προσφέρει συνταγογραφούμενα και μη φάρμακα καθώς και κάποιες συσκευές υγείας.

“Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας, καθώς θα βοηθήσει τους πελάτες να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ παραμένουν ασφαλείς στο σπίτι”, δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon.

Σημειώνεται ότι η Amazon μπήκε για πρώτη φορά στη φαρμακευτική αγορά το 2017, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά εξαγόρασε την αμερικανική startup PillPack η οποία έκανε παραδόσεις φαρμάκων στο σπίτι.  Πέρυσι, η εταιρεία εισήγαγε την ονομασία Amazon Pharmacy στην υπηρεσία της PillPack ενώ τον Ιανουάριο κατοχύρωσε το συγκεκριμένο brand name σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Καναδά.

Η κίνηση τότε είχε ερμηνευθεί ως ένας προπομπός επέκτασης της συγκεκριμένης δραστηριότητας εκτός ΗΠΑ, κάτι το οποίο τελικά επιβεβαιώνεται.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ