Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κύπριο Πρόεδρο για την κατάσταση που επικρατεί μετά τις τελευταίες έκνομες ενέργειες της Άγκυρας, καθώς και για τις επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να αναχαιτιστεί η τουρκική παραβατικότητα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την κατάσταση που επικρατεί στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδας μετά τις τελευταίες τουρκικές έκνομες ενέργειες, καθώς και για διάφορες επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, προκειμένου να παρεμποδιστεί η πληθώρα των τουρκικών παραβατικών ενεργειών που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Συντονισμός για λήψη περαιτέρω μέτρων

Κατά τη συνομιλία του Κύπριου Προέδρου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας υπήρξε συντονισμός των δύο ηγετών για περαιτέρω μέτρα που πρέπει να ληφθούν προς αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικότητας, ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ