Κορωνοϊός: Και επισήμως τέλος οι λιτανείες με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας και Εσωτερικών αναστέλλονται ώς τις 31 Αυγούστου οι θρησκευτικές τελετές οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος οι οποίες διεξάγονται μέσω διενέργειας πομπής εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναστολή των λιτανειών εκτός των εκκλησιών στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ειδικότερα στο σημερινό ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών που αφορά την αναστολή διεξαγωγής θρησκευτικών τελετών οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος που τελούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χωρών θρησκευτικής λατρείας έως και τις 31/8.

Την Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι μετά από εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε να μπει τέλος για το επόμενο διάστημα στις λιτανείες και στους όρθιους θαμώνες στα κέντρα διασκέδασης. Παράλληλα, αναστέλλονται και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ