Επίθεση της τουρκικής αντιπολίτευσης στον Ερντογάν για τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Προόδου (DEVA) του Αλί Μπαμπατζάν κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την πολιτική προκλήσεων που έστρεψε όλες τις χώρες εναντίον της Τουρκίας και είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Προόδου (DEVA), Αμπντουρραχμάν Μπιλγκίτς, επικρίνει την εξωτερική πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών που υπέγραψαν η Ελλάδα και η Αίγυπτος.

“Η Αίγυπτος και η Ελλάδα υπέγραψαν ΑΟΖ. Είναι μια διάσταση του αδιεξόδου στο οποίο μας κατευθύνει η λάθος εξωτερική πολιτική. Ενώ ονειρευόμασταν τη νίκη στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο, καταφέραμε να σχηματίσουμε ένα μπλοκ εναντίον μας. Το αποτέλεσμα και το κόστος της εγκατάλειψης της διπλωματίας”.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Προόδου (DEVA) έχει ιδρυθεί από τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος από υποστηρικτής του Ερντογάν έχει εξελιχθεί σε αυστηρό επικριτή του ιδιίου και του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ιδιαίτερα σε εθνικά και κοινωνικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ