Τραγωδία στον Λίβανο: Συνελήφθησαν 16 ύποπτοι για τη φονική έκρηξη

Δεν ανακοινώθηκαν ονόματα, ωστόσο, σύμφωνα με την Εισαγγελία, "πρόκειται για στελέχη του διοικητικού συμβουλίου του λιμανιού και της διοίκησης των Τελωνείων, καθώς και για υπευθύνους εργασιών συντήρησης και εργάτες που εκτελούσαν εργασίες στην αποθήκη νούμερο 12, όπου φυλάσσονταν οι τόνοι νιτρικής αμμωνίας".

Τουλάχιστον 16 στελέχη και εργαζόμενοι στο λιμάνι της Βηρυτού καθώς και στην υπηρεσία των Τελωνείων έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη και ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας του Λιβάνου, όπως μετέδωσε απόψε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NNA.

Πρόκειται για "στελέχη του διοικητικού συμβουλίου του λιμανιού και της διοίκησης των Τελωνείων, καθώς και για υπευθύνους των εργασιών συντήρησης και εργάτες που εκτελούσαν εργασίες στην αποθήκη νούμερο 12 όπου φυλάσσονταν τόνοι νιτρικής αμμωνίας" ανέφερε ο στρατιωτικός εισαγγελέας Φάντι Ακίκι σε ανακοίνωσή του.

Συνεχίζονται οι ανακρίσεις

Μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν πάρει καταθέσεις από τουλάχιστον 18 λιμενικούς και τελωνειακούς υπαλλήλους αλλά και από εργάτες που συμμετείχαν στη συντήρηση της αποθήκης.

Ο Ακίκι δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υπόπτων που κρατούνται, σημειώνοντας μόνο ότι η έρευνα συνεχίζεται.