Γαλλία: Πάνω από 1.600 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού για δεύτερη συναπτή ημέρα!

Δεύτερο συνεχές ρεκόρ νέων μολύνσεων κατέγραψαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές σήμερα, ενώ το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ διαγράφει (ξανά!) ανοδική πορεία (390, έναντι 384 χθες).

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 1.604 νέα κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με τον ημερήσιο απολογισμό να παραμένει άνω των 1.600 κρουσμάτων για δεύτερη συνεχή ημέρα, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ καταγράφει εκ νέου ανοδική πορεία (390, έναντι 384 χθες).

 

Νέα μέτρα

Εν τω μεταξύ, "μπροστά στη μεγάλη συρροή τουριστών", η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από το προσεχές Σάββατο στο κέντρο του Σεν Τροπέ, του διάσημου παραθεριστικού θέρετρου στην Κυανή Ακτή, το οποίο προτιμά το διεθνές τζετ σετ.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στο κέντρο, στο λιμάνι και στο κάστρο του Σεν Τροπέ, ενώ θα διαρκέσει έναν μήνα και θα μπορεί να ανανεωθεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια.

"Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης ούτε την ημέρα ούτε τη νύχτα σε ορισμένους δημόσιους χώρους λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης ανθρώπων" τονίζεται σε ανακοίνωση.

Το διάστημα μεταξύ 25ης Ιουλίου και 1ης Αυγούστου, 64 κρούσματα καταγράφηκαν στον κόλπο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις κοινότητες Ραματουέλ, Σεν Μαξίμ, Κρουά Βαλμέ και Σεν Τροπέ.