Βρετανία: Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων προκαλεί “συναγερμό” στην κυβέρνηση

Σήμερα καταγράφηκαν στη χώρα 938 νέα κρούσματα (ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Ιούνιο). Σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί ο ρυθμός μετάδοσης, θα διατεθούν, με δαπάνη του Υπ. Υγείας, εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ COVID-19, τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν τον κορωνοϊό μέσα σε 90 λεπτά.

Το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας κατέγραψε σήμερα 938 νέα κρούσματα νέου κορωνοϊού, τον δεύτερο υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 305.623.

Η πιο πρόσφατη κορύφωση των κρουσμάτων σημειώθηκε στις 29 Ιουλίου, όταν βάσει των στοιχείων του Υπουργείου είχαν καταγραφεί 995 νέα κρούσματα, ο υψηλότερος αριθμός από τη 16η Ιουνίου.

Δωρεάν τεστ για όλους!

Εν τω μεταξύ, εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ που μπορούν να ανιχνεύσουν τον κορωνοϊό μέσα σε 90 λεπτά θα διατεθούν στα βρετανικά νοσοκομεία, στους υγειονομικούς σταθμούς περίθαλψης, αλλά και στα εργαστήρια, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες διάγνωσης μέσα στους επόμενους μήνες, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Τα τεστ αυτά θα περιλαμβάνουν 5,8 εκατομμύρια τεστ με τη χρήση DNA και 450.000 τεστ με τη λήψη επιχρίσματος. Κανένα από τους τύπους των τεστ αυτών δεν θα απαιτεί την εποπτεία εξειδικευμένου προσωπικού. "Το ότι τα τεστ αυτά θα μπορούν να ανιχνεύουν τον ιό θα είναι σε μεγάλο βαθμό ωφέλιμο, καθώς οδεύουμε προς τον χειμώνα, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να ακολουθήσουν τις σωστές συμβουλές και να προστατέψουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους".