Κορωνοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων θανάτων στο Κόσοβο – κλειστά τα τζαμιά στο μπαϊράμι

Δεκαπέντε νεκροί από COVID-19 καταγράφηκαν σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο. Στη χώρα (όπως επίσης και στη γειτονική Σερβία) δεν θα λειτουργήσουν τα τεμένη για το τριήμερο εορτασμού του κουρμπάν-μπαϊράμ.

Αυξάνονται οι θάνατοι εξαιτίας κορωνοϊού στο Κόσοβο, όπως και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.

Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 15 ασθενείς, ανεβάζοντας σε 227 τον αριθμό των θυμάτων. Χθες εξετάστηκαν εργαστηριακά 459 ύποπτα κρούσματα και τα 226 βρέθηκαν θετικά. Στο Κόσοβο από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν 8.330 άνθρωποι. Από προχθές απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τις βραδινές ώρες, ενώ η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Ο μουφτής του Κοσόβου Νάιμ Τρνάβα αποφάσισε να μην ανοίξουν τα τζαμιά για το τριήμερο εορτασμού του κουρμπάν-μπαϊράμ και να μην τελεστούν προσευχές στους χώρους λατρείας.

Κλείνουν τα τζαμιά και στη Σερβία!

Ανάλογη απόφαση έλαβε και η Ισλαμική Κοινότητα της Σερβίας (IZS), η οποία κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται στα σπίτια τους και να μη γιορτάσουν με τον παραδοσιακό τρόπο το μπαϊράμι, με τη συγκέντρωση συγγενών και φίλων στο γιορτινό τραπέζι, αλλά σε στενό οικογενειακό κύκλο. 

Στην Σερβία, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 339 νέα κρούσματα και κατέληξαν 8 ασθενείς. Συνολικά, μέχρι σήμερα, απεβίωσαν από τον κορωνοϊό 573 άνθρωποι, ενώ νόσησαν 25.552.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ