Κορωνοϊός: θετικοί 16 ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου “Merbabu” που βρίσκεται στον Πειραιά

Οκτώ Ινδοί και oκτώ Φιλιππινέζοι ναύτες του πλοίου, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού, βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 ύστερα από τεστ ανίχνευσης που διεξήγαγε ο ΕΟΔΥ. Σε καραντίνα τέθηκε όλο το πλήρωμα.

Οκτώ Ινδοί και oκτώ Φιλιππινέζοι ναυτικοί του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου “Merbabu”, σημαίας Μάλτας, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πειραιά, βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Το δεξαμενόπλοιο, με σημαία Μάλτας αλλά ελληνικών συμφερόντων, έχει συνολικά 25 άτομα πλήρωμα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων τηλεοπτικών καναλιών, το δεξαμενόπλοιο έφτασε στον Πειραιά προερχόμενο από την Τουρκία μεταφέροντας πετρέλαιο, το οποίο ξεφόρτωσε στα διυλιστήρια Ελευσίνας των ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ). Είχε όμως άλλον τελικό προορισμό χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. 

Μέλη του πληρώματος εμφάνισαν πυρετό και ο καπετάνιος ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές. 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο και διεξήγαγε τεστ ανίχνευσης στους ναυτικούς που παρουσίαζαν συμπτώματα, με αποτέλεσμα να βρεθούν 16 άτομα από το πλήρωμα θετικοί στον κορωνοϊό (8 Ινδοί και 8 Φιλιππινέζοι υπήκοοι).

Έτσι, ολόκληρο το πλήρωμα παραμένει σε καραντίνα και αναμένεται να μεταφερθεί στη στεριά, όπου οι υγιείς παραμείνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς της περιοχής του Πειραιά, ενώ όσα μέλη έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό θα νοσηλευθούν σε νοσοκομεία αναφοράς και θα  βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, το πλοίο θα απολυμανθεί  από ειδικό συνεργείο και στην συνέχεια θα επανδρωθεί με καινούργιο πλήρωμα πριν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ