Μόσιαλος: Προτείνει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στην Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου τονίζει ότι η εφαρμογή του μέτρου πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους, ειδικά όταν δεν υπάρχει φυσικός αερισμός και ανανέωση του αέρα.

Απολύτως αναγκαία θεωρεί την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας προσώπου σε όλους τους δημόσιους χώρους και κυρίως σε κλειστούς χώρους ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στην Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (London School of Economics), Ηλίας Μόσιαλος με δημόσια τοποθέτησή του στα κοινωνικά μέτρα.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς υγείας, χαρακτήρισε “θετικό μέτρο” την επέκταση της χρήσης μάσκας , προσθέτοντας ωστόσο ότι το μέτρο θα πρέπει να επεκταθεί  ακόμα περισσότερα, προκειμένου να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Μόσιαλος τονίζει ότι η εφαρμογή του μέτρου πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους, ειδικά όταν δεν υπάρχει φυσικός αερισμός και ανανέωση του αέρα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: “Η επέκταση της χρήσης της μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους είναι ένα θετικό μέτρο. Η εφαρμογή όμως του μέτρου πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους ειδικά όταν δεν υπάρχει φυσικός αερισμός και ανανέωση του αέρα με φρέσκο αέρα. Η εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είναι οριζόντια χωρίς εξαιρέσεις”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ