Ευρωζώνη: Τη μεγαλύτερη ιστορικά πτώση σημείωσε η κατανάλωση νοικοκυριών το πρώτο τρίμηνο του έτους!

Απώλειες 3% κατέγραψε η κατανάλωση νοικοκυριών των χωρών της ζώνης του ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2020 (οπότε και άρχισε η επιβολή μέτρων για τον κορωνοϊό), κάτι που αποτελεί το χειρότερο ιστορικό χαμηλό από το 1999.

Πτώση 3% σημείωσε η πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση των νοικοκυριών της Ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο του 2020, όταν άρχισε η επιβολή από τις χώρες-μέλη μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έναντι 0,4% στο προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Η μείωση αυτή είναι η μεγαλύτερη από το 1999, που άρχισε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων. 
Το πραγματικό κατά κεφαλή εισόδημα των νοικοκυριών της Ευρωζώνης αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο εφέτος κατά 1,1% μετά από μείωσή του κατά 1,1% στο τέταρτο τρίμηνο του 2019. Το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημά τους αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο εφέτος κατά 0,9%, ενώ το ποσοστό των αποταμιεύσεών τους αυξήθηκε κατά 4,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ