Καστοριά: Αίσιο τέλος για μικρό αρκουδάκι που εγκλωβίστηκε σε αγροικία

Το ζώο απεγκλωβίστηκε από συρματοπλέγματα στα οποία είχε πιαστεί και χάθηκε τρέχοντας στο δάσος.

Αίσιο, χάρη στη δράση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, υπήρξε το τέλος της περιπέτειας για ένα μικρό αρκουδάκι που εγκλωβίστηκε σε αγροικία στην περιοχή της Μεσοποταμίας Καστοριάς.

Το μικρό αρκουδάκι δεν ξεπερνούσε την ηλικία των επτά μηνών. Καταδιώχθηκε από αγέλη σκύλων της περιοχής και, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, εγκλωβίστηκε σε συρματόπλεγμα αγροικίας έξω από το δημοτικό διαμέρισμα της Μεσοποταμίας. Περίοικοι που αντιλήφθηκαν το περιστατικό ενημέρωσαν αμέσως την “Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Καστοριάς” και αμέσως στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του ζώου.

Όπως ανέφερε το μέλος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης και συνεργάτης του Αρκτούρου στην ακριτική πόλη που ανέλαβε την παρέμβαση, το αρκουδάκι κατά την διάρκεια της επιχείρησης ήταν αρκετά επιθετικό, πλην όμως ο μοναδικός φόβος που υπήρχε ήταν να μην εμφανιστεί η μητέρα του που βρισκόταν στην περιοχή.

Το ζώο απεγκλωβίστηκε από τα συρματοπλέγματα και χάθηκε τρέχοντας προς τη μεριά του δάσους, όπου πιθανολογείται ότι ήταν πριν μαζί με την μητέρα του. Το φαινόμενο της εμφάνισης αρκούδων με τα μικρά τους σε αγροτικές εκτάσεις με καλλιέργειες δεν είναι σπάνιο, μιας και οι μητέρες με τα μικρά τους μετακινούνται την περίοδο του θέρους σε διάφορες περιοχές προς αναζήτηση τροφής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ