Ιερώνυμος: “Απόψε προσευχηθήκαμε να μην εξαπλωθεί άλλο η βαρβαρότητα”

Δηλώσεις για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος αμέσως μετά το πέρας του Ακάθιστου Ύμνου που τελέστηκε απόψε σε κλίμα συγκίνησης στον Μητροπολιτικό Ναό της Θεοτόκου.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, η οποία τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης, ενώ μετά το πέρας της οποίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Απόψε είναι μαζί μας όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί μέσα σε αυτόν τον κόσμο που δεν ακούν, που δεν βλέπουν, που δεν καταλαβαίνουν. Εμείς είμαστε ευτυχισμένοι που με τις ευαισθησίες της ψυχής μας θέλουμε να λέμε ότι είμαστε πολιτισμένοι και αγωνιζόμαστε για αυτόν τον πολιτισμό. Απόψε προσευχηθήκαμε, αλλά το αίτημά μας δεν είναι μόνο σημερινό, αλλά συνεχές: να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα. Η βαρβαρότητα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της εποχής μας, και τα μάτια πολλών από μας είναι κλεισμένα. Αυτό που σημαδεύεται σήμερα και σημειώνεται, δηλαδή η προσβολή του πολιτισμού και η αναίδεια και η άρνηση της ανθρωπιάς, είναι τα προβλήματα που πρέπει να μας απασχολούν. Να ευχηθούμε λοιπόν η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια” δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ