Μεβλούτ Τσαβούσογλου: “Η Γαλλία έχασε την ουδετερότητα της με το μήνυμα στα Ελληνικά”!

Σκληρή επίθεση στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά την ανάρτηση μηνύματος στα ελληνικά στο facebook υποστηρίζοντας την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αιχμηρή απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν μετά το μήνυμα αλληλεγγύης - και μάλιστα στα ελληνικά - προς την Ελλάδα και την Κύπρο, λέγοντας πως «η Γαλλία έχασε την ουδετερότητας της».
Επιπλέον, σε μια επίδειξη πρωτοφανούς προκλητικότητας απέναντι σε χώρα-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο Τσαβούσογλου έκανε υποδείξεις στην Γαλλία πως πρέπει να συμπεριφέρεται ως χώρα προκειμένου - όπως είπε- «να σταματήσει να μεγιστοποιεί τον ρόλο της»!
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τσαβούσογλου υποστήριξε πως «η Γαλλία έχασε την ουδετερότητά της, αλλά και την ευκαιρία να συμβάλει στη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».
Επίσης, σε άλλο μήνυμά του Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε πως «η Γαλλία πρέπει να σταματήσει να μεγιστοποιεί τον ρόλο της και να ακολουθεί διακριτικές, ορθολογικές, πολιτικές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, εξαπέλυσε βολές κατά της Τουρκίας, τονίζοντας: "Δεν είναι αποδεκτό το ότι ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε. παραβιάζεται ή απειλείται. Εκείνοι που συμβάλλουν σε αυτό, θα πρέπει να τιμωρηθούν".