Αρχηγός Πυροσβεστικής: “Σε ύφεση η πυρκαγιά στις Κεχριές”

“Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, ωστόσο είναι επίτευγμα που σε μια τόσο μεγάλη και δύσκολη φωτιά δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό” τόνισε πριν από λίγο ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

“Η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας βρίσκεται πλέον σε ύφεση. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η γενική εικόνα της είναι πολύ καλή” τόνισε πριν από λίγο ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

“Είναι σημαντικό το γεγονός” πρόσθεσε “ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη. Είναι επίτευγμα που σε μια τόσο μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό”.

Και ο κ. Κολοκούρης εν συνεχεία διευκρίνισε “γιατί ήταν δύσκολη” η συγκεκριμένη πυρκαγιά υπογραμμίζοντας: “Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση και σε λόφους, όπου δεν υπήρχε κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ”.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, τόνισε: “Έχουμε οργανωμένο σχέδιο και για αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά τη φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοηθούν στην κατάσβεση”.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ