Ντόναλντ Τραμπ: “Πατριωτική χειρονομία να φοράς μάσκα” !

“Όταν δεν μπορείς να κρατήσεις απόσταση από τον άλλον, το να φοράς μάσκα είναι μια πατριωτική χειρονομία” έγραψε στο αγαπημένο του Twitter o Αμερικανός Πρόεδρος, εγκαινιάζοντας μια στροφή σε σχέση με τις προηγούμενες θέσεις του περί μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι η χρήση μάσκας ενάντια στον κορωνοϊό αποτελεί “πατριωτική χειρονομία” ενώ επί αρκετό καιρό διατύπωνε εντελώς διφορούμενες και διαφιλονικούμενες θέσεις για αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.

“Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι πατριωτικό να φοράτε μάσκα όταν είναι αδύνατον να κρατήσετε αποστάσεις. Κανείς δεν είναι περισσότερο πατριώτης από όσο εγώ!” έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο αγαπημένο του Twitter, σε ένα twit που συνοδεύεται από φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος να φορά μάσκα!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ μέχρι χθες δεν ήθελε να επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας, με αποτέλεσμα να έρθει σε σύγκρουση ακόμα και συμβούλους του  για το συγκεκριμένο θέμα ενώ στην αρχή της πανδημίας (το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου) ήταν κατηγορηματικά αντίθετος. Γι’ αυτό και ο ίδιος δεν φορούσε προστατευτική μάσκα προσώπου σε δημόσιες εμφανίσεις γιατί – σύμφωνα με πρώην συνεργάτες του – την θεωρούσε “ένδειξη αδυναμίας” μέχρι την επιβεβαίωση κρουσμάτων ανάμεσα στο προσωπικό του Λευκού Οίκου και την κυβέρνηση.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ